Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Ontdreunen van deuren (auto)

  Trillingen in het staal van een autodeur zijn te dempen door de deur aan de achterzijde van het stalen binnen- en buitenpaneel te beplakken met zelfklevende EASYdemp Caraudio Normal trillingsisolerende platen. Voor een goede ontdreuning adviseren we minimaal 60% van het plaatoppervlak te bekleden. Indien u niet te veel gewicht toe wilt voegen kunt u er ook voor kiezen om alleen de oppervlakte rondom de speaker te bekleden met EASYdemp Caraudio Normal. Om de EASYdemp aan te brengen dient u het deurpaneel open te schroeven.

  Aimée

  Wat is EASYdemp Caraudio?

  EASYdemp Caraudio is een ontdreuningsmateriaal met een basis van bitumen. Desondanks is het vrijwel geurloos mede door de beschermende topfolie. EASYdemp Caraudio wordt reeds breed toegepast in de auto-industrie en is zeer geschikt voor het dempen van trillingen in het casco en deuren.

  Wij verkopen EASYdemp Caraudio in 2 dikten: EASYdemp Caraudio Normal is ontwikkeld voor gebruik op dunne staalplaat waaronder de deur en het deksel van de kofferbak. EASYdemp Xtra is zwaarder en dus meer geschikt voor dikkere staalplaat zoals de vloer.

  Waarom EASYdemp Caraudio?

  EASYdemp Caraudio onderscheidt zich van concurrerende producten in:

  Gewicht
  EASYdemp Caraudio is met een gewicht van 3,5 kg/m2 lichter dan concurrerende producten waardoor de belasting op de (scharnieren van de) deur lager is.

  Flexibiliteit
  In tegenstelling tot soortgelijke producten is EASYdemp Caraudio zeer flexibel en hoeft het niet verwarmd te worden om het op gebogen oppervlakken aan te brengen.

  Prijs
  EASY Noise Control is een groothandel in akoestische producten en is met name zakelijk actief. Wij bieden dit product uitsluitend aan via de webshop en investeren niet in reclame waardoor we de prijs laag kunnen houden.

  Klankkast werking

  Naast trillingen in plaatstaal kan de deur ook een klankast gaan vormen. Om dit tegen te gaan kan er lichtgewicht absorptiemateriaal in de deur worden aangebracht. Wij raden aan om hiervoor EASYpol te gebruiken. EASYpol is gemaakt van PET-flessen en neemt geen vocht op; water loopt er gewoon doorheen. Als er sprake is van vocht dan verzamelt zich dit, net als in een situatie zonder EASYpol, onder in de deur.

  Extra tips

  Ook motorgeluid en rijgeluid kunnen een negatieve werking hebben op het geluid in de cabine. Lees de bijbehorende blogs om storend motorgeluid en rijgeluid op te lossen.

  • Door EASYdemp direct tegen elkaar te plakken heeft het ook een geluidsisolerende werking
  • Indien de deur bij het dichtgooien een blikkerig geluid maakt kunt u dit reduceren door EASYdemp ook aan de achterzijde van het buitenpaneel aan te brengen

  Disclaimer

  Het plaatsen van onze producten in voertuigen is altijd op eigen risico. Scharnieren van deuren zijn er niet op ontworpen om veel extra gewicht te dragen waardoor de deuren kan gaan doorhangen en in het slechtste geval scharnieren kunnen breken. Zorg ervoor dat u de te beplakken oppervlakken altijd goed ontvet met een niet-aggressief ontvetter alvorens u de EASYdemp aanbrengt.  Door de gewichtstoename van uw voertuig kan uw remweg langer worden en bestaat de kans dat u in een andere schaal komt voor de wegenbelasting.

  Deel