Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Geluidsdemping voor diverse geluidsproblemen

  U bent op zoek naar geluidsdemping? EASY Noise Control is dé specialist op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie. Met een groot assortiment geluiddemping bieden wij de oplossing voor uiteenlopende geluidsproblemen.

  Assortiment

  Allereerst vindt u bij ons een ruime voorraad akoestische materialen die geluid dempen. Geschikt voor bijvoorbeeld machinegeluid of motorgeluid. Ook gebruikt u deze akoestische materialen in een serverruimte of studio. Denk bijvoorbeeld aan geluidsisolatie platen en akoestische platen.

  Daarnaast leveren we ook akoestische oplossingen voor plafond en wanden. Dit passen we bijvoorbeeld toe in kantoren, onderwijs, horeca en fabriekshallen. Denk hierbij aan plafond- en wandpanelen.

  Noppenschuim premium

  Wat is geluidsdemping?

  Geluidsdemping of geluiddemping zijn materialen die geluid absorberen. Soms bedoelt men hier ook het isoleren van geluid mee. Geluid dempen doet u wanneer u geluidsoverlast wilt voorkomen of tegengaan. Bijvoorbeeld geluidsoverlast van teveel galm in de ruimte of van machinegeluid.

  Geluidsdemping wordt daarmee gebruikt als overkoepelende naam voor absorptie en isolatie. Onder isolatie vallen ook trillingsisolatie en ontdreuning. Feitelijk wordt met geluidsabsorptie geluid gedempt. En met geluidisolatie wordt geluid geweerd.

  Wij gebruiken geluidsdemping als overkoepelende term. Daarom vindt u op deze pagina zowel geluidsabsorptie als -isolatie materialen. Aan de hand van de filters boven de producten kunt u zelf navigeren naar de juiste oplossing. Komt u er niet uit dan helpen wij u graag met een vrijblijvend advies.

  Noppenschuim wel of niet geschikt

  Geluid dempen, waar let u op?

  Allereerst is het belangrijk om het probleem te duiden, aan hand hiervan kan de oplossing bepaald worden. In het kort leggen we de verschillende problemen die we vaak voorbij horen komen uit:

  • Probleem 1: Indien er sprake is van galm heeft u te veel harde oppervlakken in de ruimte. U heeft dan geluiddemping aan het plafond en wanden nodig. Aan de hand van esthetische en brandveilige akoestische oplossingen verminderen we galm. Voorbeelden van akoestische producten voor dit probleem zijn akoestische panelen zoals plafondeilanden of wandpanelen. 
  • Probleem 2: Klankkast en reflecties in een omkasting, machine of motorruimte. In dit geval is de omkasting of ruimte te hard. Waarschijnlijk bestaande uit staal. Kies in dit geval voor een geluiddempend absorberend materiaal, zoals één van onze EASYfoams.
  • Probleem 3: Overlast van de buren is ook een veelvoorkomend probleem. In dit geval moet u kijken naar de isolatie van de scheidende constructies. Dit is vaak complex. Een oplossing is het neerzetten van voorzetwanden of spouwvulling. Let op of je te maken hebt met contact en/of luchtgeluid voor de juiste oplossing. De oplossing die wij bieden voor burengeluid is de Cyclin akoestische voorzetwand. Geluidsoverlast kan ook te maken hebben met galm. 
  • Probleem 4: Overlast van lawaai van machines in fabriekshallen. U dient deze machines te dempen door ze af te scheiden of te omkasten. Met behulp van EASYpanel akoestische sandwichpanelen bouwt u eenvoudig een isolerende wand of omkasting. 
  • Probleem 5: Overlast van trillende apparaten, denk aan een koelkast of wasmachine. U kiest hier voor trillingsdempers of matten om geluid te dempen. Bijvoorbeeld EASYbond is ideaal voor onder een wasmachine. 
  • Probleem 6: Last hebben van overlast van dreunend staaloppervlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deuren of een omkasting. Aan de hand van EASYdemp haalt u de vibratie uit het staal. Dit voorkomt het doordreunen van geluid en het overlast wat hierdoor wordt ervaart. 
  • Probleem 7: Luchtgeluid, denk aan het geluid van de televisie, een muziekinstrument of de menselijke stem. Een oplossing is een constructie om luchtgeluid tegen te gaan. Denk aan een omkasting om een pomp. Massa is hierin zeer belangrijk. Een omkasting verzwaart u door een akoestisch product zoals EASYmass. Maak een combinatie met EASYfoams om klankkast tegen te gaan binnen uw omkasting.
  • Probleem 8: U heeft last van een bellende collega. Voor meer privacy op uw werkplek kunt u denken aan akoestische scheidingswanden zoals EASYfabric desk screen.
  Ronde akoestische plafondeilanden in diverse kleuren

  Geluiddemping, de verschillende mogelijkheden:

  Mogelijkheid 1: Akoestische oplossingen

  Dit is geluidsdemping die de akoestiek van een ruimte bevorderen. Tegelijkertijd is er hierbij aan de esthetiek gedacht. Een oplossing moet tenslotte passen bij het uiterlijk van het gebouw. Immers moet de oplossing ook brandveilig zijn. 

  Wij bieden een breed scala aan akoestische panelen, zoals plafondeilanden, baffles, plafondpanelen, wandpanelen en diverse losstaande objecten (denk aan plantenbakken). U kunt hiermee geluid dempen in huis, kantoor, praktijk, op school etc. Om de juiste keuze hierin te maken komen wij bij u langs om een meting en advies te geven. Dan weet u zeker dat de beoogde oplossing de juiste is.

  Mogelijkheid 2: Geluid dempen met akoestische materialen 

  De akoestische materialen (akoestisch materiaal) die we hanteren bestaan voornamelijk uit polyurethaanschuimen, melamineschuim, polyesterwol en duurzame isolatie. Deze materialen hebben ieder voor zich, en afhankelijk van dikte en dichtheid een geluiddempend vermogen. Hoe dikker het akoestisch materiaal hoe beter het geluid wordt gedempt. Een plaat van 50 mm doet het bijvoorbeeld beter dan een plaat van 20 mm.

  De genoemde materialen zijn te verkrijgen in geluiddempende platen. In standaard afmeting en in aangepaste maatvoering. In veel gevallen kunt u ook online de meeste van deze platen als maatwerk bestellen. 

  Bovendien beschikken we over een grote voorraad van deze artikelen bij ons kantoor/ showroom in de Meern. Hiermee heeft u het gewenste artikel snel in huis.

  Mogelijkheid 3: Geluidsisolerende materialen en oplossingen

  Ons assortiment voor geluidsisolatie wordt steeds uitgebreider. We bieden o.a. trillingsisolatie, ontdreuning, en massaplaten direct uit voorraad. 

  Hiermee kunt u bijvoorbeeld ondervloeren of omkastingen maken. Ook akoestische sandwichpanelen kunnen worden ingezet als isolerende wanden. 

  EASYceiling Plus - Akoestisch plafondeiland

  Nog overige vragen?

  Neem contact op met onze specialist

  Wanneer u meer informatie wilt over geluidsdemping kunt u onze specialist raadplegen.

  Valerie website

  Valerie Corten

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag