Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Roomdividers kantoor - PET-vilt

  Akoestiek kantoortuin verbeteren

  Een goede akoestiek in een kantoortuin is van groot belang voor een prettige en gezonde werkomgeving. Het bereiken van een goede akoestiek op kantoor kan door het verminderen van een te hoge nagalm in de ruimte. Een te hoge nagalm leidt tot een slechte spraakverstaanbaarheid, vermoeidheid door afleiding, een verlaagde concentratie, en verhoging van het stressniveau. Akoestische uitdagingen:

  • lage nagalmtijd;
  • geen reflecties via plafond en wanden;
  • minder directe geluidsoverdracht tussen werkplekken;
  • weinig afleiding en geluidshinder van elkaar.

  Wat levert een goede akoestiek in een kantoortuin op?

  Vier voordelen

  Steeds meer kantoortuinen worden ingericht met veel harde materialen zoals glaswanden, een vloer van beton en een plafond van staal. Te veel harde materialen leiden tot hinderlijke geluidsreflecties en te hoge galm. Daarnaast heeft de trend van open kantoren er toe geleid dat er veel geluidshinder tussen medewerkers onderling is. Een bellende collega kan een hele werkvloer afleiden. Door werkplekken op de juiste manier te voorzien van akoestische oplossingen zorgt u voor een prettig akoestisch klimaat van uw kantoortuin, met tevreden medewerkers als resultaat. Akoestische verbeteringen leiden tot:

  Betere verstaanbaarheid

  Door absorptie toe te voegen en het geluid te absorberen, worden de galm en akoestiek op kantoor verbeterd. Een goede akoestiek op kantoor zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid.

  Spraak privacy

  Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières, kan geluid zich minder goed verspreiden in een ruimte. Hierbij kunt u denken aan akoestische producten, zoals bureauschermen en dividers. Dit resulteert in minder directe hinder tussen medewerkers.

  Gezonde werkplek

  Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op, minder stress en uiteindelijk minder ziekteverzuim.

  Productieve werkplek

  Minder afleiding en een verbetering van de concentratie door de juiste akoestische ingrepen zorgt ervoor dat een medewerker efficiënter gaat werken.

  De meestverkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een kantoortuin

  De akoestische oplossing moet esthetisch passen bij de inrichting van  van de ruimte. Op het gebied van akoestische toepassingen is er veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo kan de akoestische oplossing wegvallen in het huidige interieur of kan het bijvoorbeeld ook ingezet worden als branding van het kantoor.

  • EASYphoto wandpanelen
  • EASY plafondeilanden
  • EASYfabric bureauscherm

  Vraag advies aan

  Meer inzicht in de huidige akoestische situatie

  Vraag een akoestische meting op locatie aan. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag