Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Ecophon Solo Textile plafondeilanden

  Akoestiek vergaderruimte verbeteren

  In een vergaderruimte is een goede akoestiek essentieel voor een vruchtbaar overleg of conference call en leidt bovendien tot minder vermoeidheid. Een goede akoestiek betekent voor een vergaderruimte dat de spraakverstaanbaarheid optimaal is. Een goede spraakverstaanbaarheid wordt bereikt door het toevoegen van een akoestische oplossing, dit reduceert namelijk nagalm en geluidsreflecties. Akoestische uitdagingen:  
  •  goede verstaanbaarheid;  
  •  geen reflecties via wanden en plafond;  
  •  minder nagalm;  
  •  spraakprivacy naar omliggende ruimten.

  Wat levert goede akoestiek in een vergaderruimte op?

  Lees hier de voordelen

  Veel vergaderruimten zijn ingericht met veel harde materialen zoals glaswanden, een vloer van beton en een plafond van staal. Te veel harde materialen leiden tot hinderlijke geluidsreflecties en te hoge geluidniveaus. Akoestische oplossingen zijn hiervoor nodig en en leiden tot:

  Verlaagd geluidsniveau

  Door een goed akoestisch plafond toe te passen wordt het geluidsniveau in de ruimte verminderd. Geluid verspreidt zich hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

  Spraak privacy

  Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières, kan geluid zich minder goed verspreiden in een ruimte. Hierbij kunt u denken aan akoestische producten, zoals bureauschermen en dividers. Dit resulteert in minder directe hinder tussen medewerkers.

  Productieve en gezonde werkplek

  Een goede akoestische omgeving vermindert vermoeidheid, stress en uiteindelijk het ziekteverzuim. Het zorgt dus voor meer efficiëntie.

  Kwalitatieve gesprekken

  Minder afleiding en een verbetering van de concentratie door de juiste akoestische ingrepen zorgen ervoor dat een medewerker beter luistert en kwalitatief betere telefoongesprekken voert.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een vergaderruimte

  De akoestische oplossing moet esthetisch passen bij de inrichting van de ruimte. Op het gebied van akoestiek is er veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo kan de akoestische oplossing wegvallen in het huidige interieur of kan het bijvoorbeeld ook ingezet worden als branding van de ruimte. Bij een conference call is het natuurlijk leuk als er iets moois in beeld hangt!

  • EASYphoto wandpanelen
  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYultra wandpanelen

  Vraag advies aan

  Meer inzicht in uw situatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag