Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Homestudio akoestiek

  Akoestiek homestudio

  Heeft u een home studio of wilt u er één bouwen? U heeft de apparatuur aangeschaft om zelf muziek en vocal opnames te maken en te mixen. De akoestiek laat echter te wensen over. Een prettige akoestiek van een home studio is gewenst. Dit begint met een goede isolatie van een home studio. Hierom wordt een home studio vaak als een 'zwevende box' in een ruimte gebouwd. Op deze pagina vindt u enkele oplossingen en tips voor een goede home studio akoestiek.

  Een goede home studio akoestiek

  In vier stappen

  Een home studio kan om verschillende doeleinden gebruikt worden. We geven enkele basisstappen voor het verminderen van galm en reflecties. Dit zijn stappen om een duidelijke geluidsweergave te krijgen met zo min mogelijk vervorming.

  Absorptie

  Een home studio heeft absorptie nodig om reflecties en galm te reduceren. Er zijn speciale design studio elementen, maar ook studio foams hebben een goed absorberend vermogen.

  Diffusers

  De home studio mag voor veel genres droog klinken. Om de ruimte juist wat ruimtelijker te laten klinken worden diffusers toegevoegd.

  Bass Traps

  In hoeken hoopt laagfrequent geluid zich vaak op. Om deze frequenties te dempen zijn er bass traps. U plaatst deze in de hoeken. Ook Helmholz resenatoren kunnen een oplossing zijn (in geval van staande golven).

  Geluidsisolatie homestudio

  Een goede geluidsisolatie van uw ruimte bepaalt de geluidsoverdracht van binnen naar buiten en vice versa. Met een zwevende vloer, wand en plafond constructie maakt u een goede afgesloten home-studio.

  Home Studio akoestiek

  A=B=C verhouding

  In het algemeen kan een home studio opgebouwd worden waarin we een A=B=C verhouding aanhouden. Een gelijkzijdige driehoek tussen de luisterpositie en de speakers. Een homestudio is vaak een kleine afgesloten ruimte. De nagalmtijd wilt u in deze ruimte op laag niveau krijgen (0,3-0,4 sec).

  Het is verstandig absorptie toe te voegen aan het plafond boven de luisterpositie. Idealiter gecombineerd met een vloerkleed onder de luisterpositie. Absorptie voegt u tevens toe op de voor- en zijwand. Vaak ook nog op de achterwand. Bass straps plaatst u in de hoeken om laagfrequent beter te laten klinken.

  Om hinderlijke reflecties te verspreiden i.p.v. te dempen kunt u ook diffusors plaatsen op de zijwand. Elke situatie is anders waarmee de juiste oplossing kan afwijken van de genoemde aanbeveling. In dit voorbeeld:

  • 5 stuks akoestisch studioschuim (Noppenschuim Premium) 60 x 100 cm, dikte 50 mm;
  • 2 stuks EASYultra wandpanelen 60 x 200 cm;
  • 1 stuks EASYceiling cloud plafondeilanden 240 x 120 cm;
  • 4 stuks Bass Traps (twee per hoek).
  bovenaanzicht-plaatsing-home-studio-1

  Home studio akoestiek elementen

  Studio Foam

  De aanpak van de akoestiek voor een home studio kan voor verschillende budgetten: design studio panelen, absorberende wandelementen of met Studio Foam. EASY Noise Control heeft een heel breed assortiment voor met name absorbers. Varierend van panelen als EASYphoto en EASYUltra.

  Voor een economisch budget zijn studio foams als absorptie ook toereikend. Dit zijn hoogwaardige akoestische schuimen. Deze brengt u eenvoudig aan door de zelfklever en zijn voor een thuis studio ideaal.

  Piramideschuim - akoestisch schuim

  Vraag advies aan

  Advies en materialen

  Neem contact op met onze akoestisch specialist voor meer informatie over onze producten, een vrijblijvend advies op afstand of bezoek onze showroom voor advies en materialen.

  Wesley website

  Wesley Schonherr

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag