Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Plafondeilanden kantoor nuland

  Akoestiek huisartsenpraktijk verbeteren

  In een huisartsenpraktijk is een goede akoestiek voor zowel patiënt als personeel zeer belangrijk. Te veel lawaai, herrie of een galmende ruimte heeft een slechte invloed op de gemoedstoestand, prestaties en welzijn. Een slechte akoestiek veroorzaakt o.a. stress, vermoeidheid, slechte concentratie en hoofdpijn. Zowel huisarts en patiënt zijn daarom gebaat bij een goede akoestiek. Akoestische uitdagingen: 
  •  zeer lage nagalmtijd;  
  •  gedempt geluidsniveau;  
  •  akoestische privacy;  
  •  hygiëne.

  Wat levert goede akoestiek in huisartsenpraktijken op?

  De voordelen

  In een huisartsenpraktijk zien zien we dat er akoestische problemen zijn rondom de balie en in de wachtkamer. Ook de spraakprivacy en spraakverstaanbaarheid in de kamer van een huisartsen wordt wel een onderschat. Met de juiste aandacht voor de akoestiek per ruimte kan er veel bereikt worden: 

  Betere verstaanbaarheid en privacy

  Elkaar beter verstaan zorgt voor minder fouten en minder vermoeidheid en meer focus. Bovendien kan door de juiste aanpak ook meer privacy worden bewerkstelligd en durven patiënten open te zijn over hun klachten.

  Veilige en rustige omgeving

  Bij lawaai of herrie kunnen onoverzichtelijke en stressvolle en angstige situaties ontstaan. Een goede akoestiek bevordert overzicht en bevordert de gemoedstoestand van patiënten en personeel.

  Gezonder en beter presterend huisartspersoneel

  Ook voor de huisarts als medewerkers leidt een goede akoestiek tot minder stress en vermoeidheid. Bovendien leidt het tot betere prestaties en focus en daarmee zeer belangrijk bij het geven van het juiste advies en medicatie.

  Spraakprivacy

  Het tegenovergestelde van spraakverstaanbaarheid is van toepassing op communicatie buiten de eigen groep. Met adequate spraakprivacy kunnen (vertrouwelijke) gesprekken normaal plaatsvinden zonder dat deze buiten de groep worden 'meebeluisterd'.

  De meestverkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in huisartsenpraktijken

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek.

  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYceiling plafondpanelen 
  • EASYultra wandpaneel
  • EASYphoto wandpaneel

  Vraag advies aan

  Inzicht in de huidige akoestische situatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag