Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek verbeteren in gebouwen
  Akoestiek kantoor verbeteren
  PET-vilt baffles kantooromgeving

  Akoestiek kantoor verbeteren

  Hinder van een vervelende akoestiek kantoor? Elk kantoor is anders en heeft een andere akoestische situatie.

  Voor een productieve en comfortabele werkplek dient er rekening gehouden te worden met de volgende factoren:

  • nagalm;
  • overdracht tussen werkplekken onderling;
  • geluidsreflecties via wand of plafond;
  • omgevingsgeluid.

  De geluidsomgeving in een kantoor heeft groot effect op de prestaties van medewerkers.

  Wilt u de akoestiek kantoor verbeteren? Bij ons bent u op het juiste adres voor geluidsdemping!

  Voordelen van goede akoestiek kantoren

  Vier voordelen

  Wanneer er sprake is van slechte akoestiek heeft dit vaak te maken met hinderlijke galm. Daarnaast spelen oncomfortabele geluidsniveaus en transmissie een rol. Door akoestische oplossingen te plaatsen kan het onder andere de volgende voordelen opleveren:   

  Productieve en gezonde werkplek

  Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op. Minder stress en uiteindelijk minder ziekteverzuim. Dus meer efficiency.

  Spraak privacy

  Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières (bureauschermen, dividers) kan geluid zich minder goed verspreiden. Dit leidt ertoe dat medewerkers minder directe hinder van elkaar ondervinden.

  Verlaagd geluidsniveau

  Door een goed akoestisch plafond toe te passen wordt het geluidsniveau in de ruimte verminderd. Geluid draagt hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

  Betere verstaanbaarheid

  Door het toevoegen van absorptie wordt de galm en akoestiek kantoor verbeterd. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid.

  Verbeter akoestiek kantoren

  Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op mensen.

  Het beïnvloedt de gemoedstoestand, de productiviteit en het welzijn van mensen. In stille ruimtes werkt ons geheugen beter en is de focus langer. Met te veel afleiding kunnen we complexe taken niet goed uitvoeren. 

  Niet voor niets is akoestiek een belangrijke pijler voor de gezondheid van uw kantoorgebouw. Een investering in de akoestiek levert veel op.  

  Een goede akoestiek op werk is van belang voor het creëren van een comfortabele werkomgeving. 

  Bij het verbeteren van de geluidskwaliteit wordt er aandacht gegeven aan het tegengaan van een hinderlijke galm. Idealiter realiseren we comfortabele geluidsniveaus. Daarnaast willen we geluidsoverdracht tussen werkplekken reduceren. 

  Akoestiek kantoren verbeteren? Wij bieden praktische en hoogwaardige oplossingen voor bijna alle akoestische problemen in een kantooromgeving. Onze akoestisch specialisten adviseren u graag.

  Akoestische panelen plafond en wand

  Akoestiek kantoor

  Rust, welzijn & productiviteit

  Een goede op kantoor is belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, welzijn en productiviteit.

  Om de de akoestische kwaliteit van uw kantoorgebouw te bepalen is de nagalmtijd belangrijk. De nagalmtijd zegt namelijk alles over de spraakverstaanbaarheid. 

  Wij meten de nagalm voor u om een goed inzicht te krijgen in de oplossing. Bij een te lange nagalmtijd dient u meestal absorberende oplossingen toe te voegen. 

  Een te korte nagalm komt ook voor. In dit geval is vaak de spraak privacy tussen collega’s een zorg. Wist u dat iemand circa 10 minuten nodig heeft om focus te vinden na een verstoring?

  U moet in dit geval denken aan het plaatsen van dividers, schermen en baffles. Op deze manier ontstaat er meer verstrooiing. Bovendien leidt dit tot het beter blokken van het directe geluid. Dit is de manier voor  een goede akoestiek kantoor.

  Plafondeilanden kantoor nuland

  Design en duurzaamheid

  In kantoren speelt interieur en design een belangrijke rol.

  Een kantoor is meer dan alleen een plek waar gewerkt wordt. Het is een onderdeel van interne en externe branding. 

  Een slechte akoestiek op kantoor heeft een negatieve invloed op de beleving van een gebouw. Dit is al een reden om de akoestiek aan te pakken. 

  Bij de overweging van geluidsdemping op kantoor zullen wij de esthetiek en interieur van uw ruimte meenemen. We hebben groot assortiment met akoestisch designpanelen, verlichting en meubilair. Daarnaast bieden we de service om mee te denken in het grafisch ontwerp en materiaal en stofkeuze. 

  Ook duurzaamheid en circulariteit zijn items waar we niet meer omheen kunnen. Hierin denken we per situatie mee. We bieden verschillende producten met een lage impact op het milieu en die 100% recyclebaar zijn. 

  Voor meer informatie neem contact met ons op.

  Project Toversnest - akoestische wandpanelen

  Oplossingen

  Akoestiek kantoren

  Wanneer de akoestiek op kantoor goed is, heeft dit een positief effect op de tevredenheid van werknemers. Om dit te bereiken bieden we diverse akoestische bureau- en vloerschermen. En we hebben het grootste assortiment aan wand- en plafondoplossingen.

  • EASY plafondeiland, plafondpaneel direct
  • EASYphoto of EASYultra wandpanelen
  • EASYphoto of EASYfabric bureauschermen

  Vraag advies aan

  Wilt u meer inzicht in de huidige akoestische situatie op kantoor?

  Vraag een vrijblijvende meting op locatie aan! Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies. In een handomdraai heeft u de oplossing en investering helder.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag