Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Tandartspraktijk akoestische panelen

  Akoestiek tandartspraktijk verbeteren

  Een combinatie van lawaai (door apparatuur) en te veel galm leidt tot een onprettige akoestische situatie. Dit heeft als gevolg dat de prestaties en nauwkeurigheid van de tandarts verslechterd door een versnelde vermoeidheid en een verminderde focus. Voor een patiënt kan een tandartsbezoek tot een extra angstige (verhoging van adrenaline) en oncomfortabele behandeling leiden.  Door de akoestiek in een tandartspraktijk te verbeteren neemt de rust en ontspanning bij patiënten toe. Akoestische uitdagingen:  

  • zeer lage nagalmtijd;
  • gedempt geluidsniveau;
  • akoestische privacy;
  • lawaai van apparatuur.

  Wat levert goede akoestiek in tandartspraktijken op?

  De voordelen

  In veel zorginstellingen, zo ook in tandartspraktijk, zien we vaak akoestische uitdagingen rondom de balie en in de wachtkamer. Ook in de behandelkamer is door veel harde materialen (vanuit hygiënisch oogpunt) de akoestiek niet optimaal. Een verbetering van de akoestiek levert veel op:

  Betere verstaanbaarheid en privacy

  Elkaar beter verstaan zorgt voor minder fouten en minder vermoeidheid en meer focus. Bovendien kan door de juiste aanpak ook meer privacy worden bewerkstelligd en durven patiënten open te zijn over hun klachten.

  Rust en veiligheid

  Een goede akoestiek is goed voor de gemoedstoestand en gezondheid. Lawaai kan namelijk een verhoging van je hartslag als stress veroorzaken. Ook kunnen we bij een goede akoestiek geluid beter plaatsen en voorspellen, waardoor we minder alert zijn.

  Gezonder en beter presterend personeel

  Ook voor de tandarts en assistenten leidt een goede akoestiek tot minder stressvolle momenten en vermoeidheid. Bovendien bevordert het de concentratie en prestaties en daarmee is akoestiek zeer belangrijk bij een behandeling van een patiënt.

  Verstaanbaarheid

  Een goede spraakverstaanbaarheid is essentieel voor succesvolle communicatie binnen de groep. Het begrijpen van een collega of zorgvrager tijdens een gesprek mag geen inspanning vergen; het moet eerder als vanzelfsprekend ervaren worden.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in tandartspraktijken

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de .

  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYceiling plafondpanelen 
  • EASYultra wandpaneel
  • EASYphoto wandpaneel

  Vraag advies aan

  Praktisch en doelgericht advies

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag