Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Opnamestudio

  Akoestiek opnamestudio

  Een goede akoestiek in een opnamestudio, geluidsstudio of live room is essentieel. Of het nu gaat om een live opname van muziek, het inspreken van een commercial of een audio mix. De akoestiek moet in orde zijn.

  Tegelijkertijd is de toepassing van een studio vaak verschillend waar rekening mee gehouden  moet worden in het akoestisch ontwerp.

  Bij ons vindt u mogelijkheden voor maatwerk, maar ook standaard oplossingen. Zowel voor de control room / mix room als de live room kunnen wij u helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer tips en tricks!

  Goede akoestiek in een geluidsstudio

  In vier stappen

  Of u nu dj, radiomaker, muzikant of de studio technicus bent. Studio akoestiek verbeteren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door een aantal simpele stappen kunt u uw geluids- of opnamestudio prettig maken. Met de juiste studio akoestiek elementen haalt u meer uit uw speakers, apparatuur en installaties. De kwaliteit van het geluid verbetert en klinkt als nooit tevoren. Waar moet u op letten?

  Absorptie

  Een home studio heeft absorptie nodig om reflecties en galm te reduceren. Er zijn speciale design studio elementen, maar ook studio foams hebben een goed absorberend vermogen.

  Diffusers

  De home studio mag voor veel genres droog klinken. Om de ruimte juist wat ruimtelijker te laten klinken worden diffusers toegevoegd.

  Bass Traps

  In hoeken hoopt laagfrequent geluid zich vaak op. Om deze frequenties te dempen zijn er bass traps. U plaatst deze in de hoeken. Ook Helmholz resenatoren kunnen een oplossing zijn (in geval van staande golven).

  Geluidsisolatie homestudio

  Een goede geluidsisolatie van uw ruimte bepaalt de geluidsoverdracht van binnen naar buiten en vice versa. Met een zwevende vloer, wand en plafond constructie maakt u een goede afgesloten home-studio.

  Studio akoestiek

  Control- / Mixroom

  In een control of mixroom creëren we een A=B=C verhouding. Dit betekent dat u een gelijkzijdige driehoek creëert met de speakers (vaak twee) en de luisterpositie (1).

  Akoestische panelen op de zijwanden ter hoogte van de luisterposities zijn belangrijk om de eerste reflecties weg te nemen. Evenals op de wand achter de speakers (2).

  Door ook boven de luisterpositie aan het plafond absorptie toe te voegen, idealiter gecombineerd met een vloerkleed hebben we nu een "Reflection Free Zone" gecreëerd (3).

  Met bass straps in de hoeken laat u laagfrequent beter klinken (4).

  Tevens plaatst u op de achterwand wandpanelen Voorkom dat panelen recht tegenover andere panelen hangen. Zo heeft u geen last van vervorming (5).

  Met diffusie panelen op de zijwand voegt u wat meer ruimtelijkheid toe (6). Met name toegepast bij mix rooms met twee luisterposities achter elkaar (zie voorbeeld hiernaast).

  bovenaanzicht-plaatsing-panelen-3-y1-600x420

  Studio akoestiek

  Live room

  De akoestiek van een live room is maatwerk en de hoeveelheid maatregelen is afhankelijk van het muziekgenre en persoonlijke voorkeuren.

  In een live room / opnamestudio heb je een sweetspot per instrument. Meestal zijn deze reeds bekend, maar soms moeten deze nog bepaald worden. Zo is het verstandig om een drumstel dicht bij een wand te plaatsen waar veel absorptie op kan. Plaats het drumstel contactvrij van de vloer met bijvoorbeeld een kleed. De bass kan hier niet al te ver van vandaan staan.

  Piano en gitaren staan aan de ander kant van de ruimte. Vaak worden hieromheen ook absorbers geplaatst denk aan de wand achter de versterkers.

  Om reflecties via plafond te voorkomen plaatst u hier plafondpanelen of eilanden. Op de wanden kunt u aanvullend absorbers plaatsen. Soms met diffusers en basstsraps gecombineerd.

  Hiernaast vindt u een mogelijke opstelling.

  bovenaanzicht-plaatsing-panelen-3-y2

  Toepassingen

  Die naadloos in uw interieur integreren

  EASY Noise Control levert professionele oplossingen voor een optimale akoestiek en geluidsisolatie in luisterruimtes, opnamestudio’s en thuisbioscopen. Voor het mooiste geluid in de ruimte en het minste geluid buiten de ruimte (geluidsisolatie studio). Van traditionele noppenschuimen tot akoestische design elementen.

  Kies voor akoestische oplossingen die naadloos integreren in uw interieur of juist uitgesproken design oplossingen.

  Piramideschuim - akoestisch schuim

  Vraag advies aan

  Vrijblijvend advies

  Neem contact op met onze akoestisch specialist voor meer informatie over onze producten, een vrijblijvend advies op afstand of bezoek onze showroom voor advies en materialen.

  Ivo website

  Ivo Ballemans

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag