Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Akoestiek fabriek verbeteren

  Akoestiek fabriek verbeteren

  In een fabriek is vaak sprake van veel geluidsbronnen die samen het totale geluidsniveau op de werkplekken bepalen. Sommige van deze geluidsbronnen zijn variabel van positie (rijdende karren, medewerkers met gereedschappen) of zijn onmogelijk te verminderen omdat deze inherent zijn aan het productieproces. De akoestiek in de fabriek draagt bij aan de mate waarop dit geluid wordt ervaren. Door reflecties van geluidsgolven tegen harde oppervlakken wordt geluid verspreid door de ruimte en neemt het geluidsniveau toe. We komen graag bij u langs voor een akoestisch advies op maat.

  Wat levert goede akoestiek in een fabriek op?

  Vier voordelen

  Een betere akoestiek in uw fabriek heeft voordelen voor medewerkers, operators en andere bezoekers van uw fabriek. Akoestische oplossingen zijn hiervoor nodig en en leiden tot:

  Veiliger werken

  Door een betere akoestiek is er minder sprake van geluidsreflecties tegen harde oppervlakken. De richting waar het geluiden als stemmen en signalen vandaan komen wordt beter waargenomen

  Lagere geluidsniveaus

  Een betere akoestiek betekent minder ‘klankkasteffect’. Het geluidsniveau op afstand van de bron neemt af.

  Tevreden medewerkers

  Een comfortabele omgeving door minder lawaai. Een verbeterde communicatie maakt het werk een stuk aangenamer.

  Gezonde werkplek

  Een prettige akoestische omgeving zorgt voor minder vermoeidheid, minder stress en minder verkrampte houding. Bovendien kan het risico op gehoorschade verlagen.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een fabriek

  Praktische oplossingen met een efficiënte en effectieve werking die bovendien snel te monteren én demonteren zijn. EASY Noise Control heeft diverse producten in het assortiment die zich uitstekend lenen voor toepassing in fabrieken.

  • EASY plafondeilanden
  • EASYbaffle
  • EASYpanel sandwichpanelen

  Ruimte-akoestiek en de arbeidshygiënische strategie

  Vijf maatregelen

  In fabrieken, werkplaatsen, garages en andere industriële omgevingen heeft u te maken met arbowetgeving. Indien geluidsniveaus op de werkplekken de 85 dB(A) overschrijden zijn maatregelen verplicht die volgens een vaste strategie worden beoordeeld. Als vereenvoudigd voorbeeld nemen we een bedrijfshal waar stalen onderdelen worden bewerkt en geassembleerd. Bij het assemblageproces wordt door 3 medewerkers een stalen gereedschap gebruikt waardoor 10 medewerkers in andere delen van de ruimte hinder ondervinden. Hoe gaat de arbeidshygiënische strategie te werk?

  1. Maatregelen aan de bron
   Een stalen hamer waarmee stalen onderdelen worden bewerkt. Is het mogelijk om een rubberen of kunststof gereedschap te gebruiken? Het is niet mogelijk om een ander gereedschap te gebruiken
  2. Maatregelen aan de overdrachtsweg
   Is het mogelijk om de persoon die hamert volledig af te schermen van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld in een aparte cabine? Een vrije aan- en afvoer van materialen is noodzakelijk, een cabine is niet praktisch realiseerbaar
  3. Maatregelen aan de akoestiek in de ruimte
   Is er sprake van galm in de ruimte waardoor het geluid wordt versterkt? Dit is het werkterrein van EASY Noise Control. Aan de hand van metingen en berekeningen brengen wij de akoestiek in kaart en beoordelen wij welke verbeteringen haalbaar zijn. 
  4. Organisatorische maatregelen
   Is het mogelijk om de lawaaiige werkzaamheden te clusteren in een tijdvak van bijvoorbeeld 7 tot 10? De werkzaamheden zijn afhankelijk van het product verspreid over de dag.
  5. Verplicht stellen Persoonlijke Beschermingsmiddelen
   Laat een specialist otoplastieken voor uw medewerkers aanmeten.

  Neem contact op met EASY Noise Control voor meer informatie over akoestiek in fabrieken, werkplaatsen, garages en andere industriële ruimtes.

  Fabriek akoestisch verbeterd

  Vraag advies aan

  Praktisch en doelgericht advies

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geeft onze akoestisch adviseur een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag