Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Fotopaneel en plafondeiland woning - akoestiek woonkamer verbeteren

  Akoestiek woning verbeteren

  Harde materialen en een strak interieur in uw woning. Het ziet er fantastisch uit maar zorgt voor een vervelende galm in huis. EASY Noise Control levert oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek in huis. 

  Elke woning en inrichting is anders. Zo ook de plaatsing van de akoestische oplossingen voor het bereiken van een optimaal resultaat. In veel gevallen is een combinatie van plafond- en wandoplossingen gewenst. Wij adviseren u graag voor het bereiken van een goede akoestiek in uw woning.  

  Naast oplossingen die de akoestiek verbeteren in huis, bieden we ook oplossingen voor andere geluidshinder. Bijvoorbeeld van wasmachines, pompen en stille ventilatie. Daarnaast bieden we ook goede oplossingen voor uw home studio of thuisbioscoop. 

  Het belang van akoestiek verbeteren in huis

  De akoestiek in huis verbeteren draagt enorm bij aan het woonplezier.

  Een slechte akoestiek in huis gaat ten koste van verstaanbaarheid, rust en welzijn. Veelgestelde vragen als het gaat om akoestiek in huis:

  Hoeveel akoestisch materiaal is er nodig?

  Voor een merkbare verbetering van de akoestiek is het belangrijk om voldoende oppervlakken in de ruimte te voorzien van geluidsabsorberend materiaal. De benodigde hoeveelheid materiaal hangt af van de specifieke ruimte.

  Waar plaats ik het materiaal?

  Wanden en plafonds zijn de meest logische plekken. Idealiter plaatst u de absorberende materialen dicht bij de geluidsbron, bijvoorbeeld boven de tafel of achter de bank.

  Specifieke reflecties en plaatsen

  Plaats geluidsabsorberend materiaal zo dicht mogelijk bij de plekken waar u veel verblijft of waar een verbetering in de akoestiek het meest wenselijk is. Hierdoor neemt het akoestisch comfort op deze plekken toe.

  Akoestische materialen

  Er zijn heel wat akoestische oplossingen beschikbaar. Vaak worden deze oplossingen op opvallende plekken in huis toegepast. Het is belangrijk dat de gekozen oplossing aansluit bij uw interieur en stijl.

  Veelgebruikte oplossingen

  Voor een goede akoestiek in woningen

  Akoestiek in huis verbeteren? Voor een duidelijk merkbare akoestische verbetering is het van belang om voldoende geluidsabsorptie aan te brengen. Hoeveel akoestische panelen er nodig zijn verschilt per ruimte. Veelgebruikte oplossingen zijn onze akoestische plafondpanelen of akoestische schilderijen aan de wand.  

  • EASY plafondeiland
  • EASYphoto wandpaneel
  • Plafondpaneel direct

  Waarom klinkt mijn kamer hol?

  Een slechte akoestiek in huis ontstaat vaak door te veel harde oppervlakken. Is uw ruimte voorzien van veel harde oppervlakken? Denk aan een hard plafond, gestucte wanden, veel ramen en een harde vloer van steen of hout. Of heeft u een grote ruimte met zowel een woonkamer en keuken? In dat geval bestaat er een grote kans op een echo in de woonkamer of (woon)keuken. 

  Harde oppervlakken reflecteren geluid. Televisie-, audio- en spraakgeluid kaatsen dan terug via de wanden en het plafond. De geluidsgolven bereiken de ontvanger niet alleen direct, maar ook met enige vertraging (indirect). We spreken dan van nagalm. 

  Zonder geluidsabsorptie op de juiste plekken is de nagalmtijd te hoog en vervelend voor de rust. Dit leidt tot een verminderde spraakverstaanbaarheid en snellere vermoeidheid. Een lange nagalmtijd heeft ook nadelige gevolgen voor de productiviteit en concentratie. Het is dus belangrijk om de nagalm te verminderen. Maar hoe kunt u dat het beste aanpakken? 

  Woonkamer zonder akoestische oplossingen

  Hoe laat ik mijn huis minder hol klinken?

  Door op goede locaties en gelijkmatig in de ruimte akoestische oplossingen te plaatsen, wordt de galm verminderd. Hierdoor weerkaatsen de geluidsgolven niet langer tegen de harde oppervlakken, maar tegen de gecreëerde zachte oppervlakken.

  Woonkamer met akoestische oplossingen

  Hoe moet u de akoestiek in huis verbeteren?

  Heeft u last van een vervelende echo in de keuken of woonkamer? Natuurlijk dragen gordijnen, vloerkleden, meubilair en een boekenkast allemaal bij aan het verminderen van de galm. Ondanks dat, kunnen vervelende reflecties tussen de wanden de akoestiek verstoren. 

  Zoekt u een snelle en hoorbare verbetering van de akoestiek? Start met het plaatsen van akoestische wandpanelen op de wanden. Een akoestisch wandpaneel boven de bank is uiterst effectief. Hiermee wordt het wandpaneel achter de ontvanger geplaatst die er veel voordeel van heeft.  

  Wij raden aan om een tweede akoestisch wandpaneel te plaatsen op de wand die haaks staat op het eerste wandpaneel. Op deze manier worden de meeste wandreflecties opgevangen met slechts twee wandpanelen. 

  Wilt u een perfecte akoestiek in uw woonkamer of (woon)keuken? Verminder de galm volledig door gebruik te maken van geluidsabsorberende panelen. Zowel akoestische wandpanelen als akoestische plafondpanelen of plafondeilanden dragen bij aan een betere akoestiek in de ruimte. Bovendien verminderen de panelen de weerkaatsing van geluid. 

  Heeft u behoefte aan akoestisch advies? Onze specialisten helpen u graag verder!

  City Map EASYfelt woning - Akoestische plafondeilanden

  Akoestiek in studio/HiFi

  De akoestiek in een studio of luisterruimte moet perfect zijn.

  Door te investeren in de akoestiek haalt u veel meer uit uw apparatuur en speakers. En wist u dat studio akoestiek helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn? Bekijk de oplossingen pagina Akoestiek studio/HiFi verbeteren voor meer oplossingen en advies voor uw studio geluidsisolatie of luisterruimte.

  Studio/HiFi - akoestische plafondeilanden

  Geluidshinder apparaten

  Een trillende wasmachine of een koelkast die bromt?

  Vervelende geluidshinder dat wordt veroorzaakt door uw apparaten is vrij eenvoudig op te lossen. Met een kleine investering heeft u al een demper onder uw wasmachine. Op deze pagina vindt u verschillende tips en oplossingen. Ook voor het geluid van een pomp, een tikkende leiding kunt u bij ons terecht. Daarnaast bieden we ook stille ventilatie

  Geluidshinder apparaten - wasmachine

  Vraag advies aan

  Ervaar verschillende oplossingen in onze showroom

  Wilt u meer weten? Neem contact op met onze akoestisch specialisten. Zij helpen u graag met het kiezen van de juiste oplossing. Of bezoek onze showroom voor advies. Bovendien kunt u hier verschillende oplossingen ervaren en zien.

  Wesley website

  Wesley Schonherr

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag