Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek
  Akoestisch fotopaneel van een bloesem

  Akoestiek

  “Akoestiek” in ruime zin is de wetenschap van geluid. Echter wordt het woord “akoestiek” ook vaak gebruikt wanneer men het heeft over de klank en nagalm van een ruimte.

  Waardoor ontstaat een slechte akoestiek? Of het nu een mens of een machine betreft: iedere geluidsbron zorgt voor geluid. Dit geluid beweegt zich voort in bijna alle richtingen in de vorm van een trilling.

  Wanneer het geluid een object zoals een muur tegenkomt, bestaan er 3 mogelijkheden:

  • Geluid wordt gereflecteerd en kaatst via de muur weer terug de ruimte in;

  • Geluid gaat door de muur heen (en is hoorbaar in de aangrenzende ruimte);

  • Geluid wordt geabsorbeerd: hierbij wordt het geluid uitgedoofd door de trilling om te zetten in (vrijwel verwaarloosbare) warmte.

  Hoe verbetert u de akoestiek?

  Voor een goede akoestiek is het belangrijk dat er veel geluid wordt geabsorbeerd en weinig geluid wordt gereflecteerd. Dit is volledig afhankelijk van de materialen in de ruimte. Bij gladde en harde materialen wordt het geluid vooral gereflecteerd. Juist in deze gevallen is vaak sprake van een slechte akoestiek. Door zachte, open materialen wordt geluid juist opgenomen ofwel geabsorbeerd en wordt er minder galm ervaren.

  Hoe goed of slecht de akoestiek in een ruimte is hangt sterk af van het gebruiksdoel van de ruimte. In een religieus gebouw wordt het meestal op prijs gesteld als er veel echo is, maar in een kantoortuin wordt galm als vervelend ervaren. Een “goede akoestiek” is dus altijd een relatief begrip.

  Akoestiek restaurant de Branding

  Akoestiek in gebouwen

  Jaarlijks voeren wij meer dan 500 projecten uit in kantoren, horeca, zorginstellingen, onderwijs en industrie. Ook leveren we diverse oplossingen voor het verbeteren van de akoestische situatie thuis.

  Bij nieuwbouw en renovatie van gebouwen gebruikt men vaak harde materialen zoals beton, tegels en hout. Het gevolg is dat geluid enorm reflecteert. Hierdoor klinkt een ruimte hol. Ook voor deze situaties zijn kunt u onze expertise inschakelen.

  Voor elke toepassing en elke ruimte biedt EASY Noise Control een akoestische oplossing. De meest voorkomende situaties:

  Akoestiek productiehal Meijer Metal

  Onze specialisten staan voor u klaar

  Vraag advies aan

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Valerie website

  Valerie Corten

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag