Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Mirakel kinderdagverblijf - plafondeilanden

  Akoestiek kinderdagverblijf verbeteren

  De combinatie van veel drukke kinderen, harde vloeren en wanden met oog op hygiëne, leidt vaak tot een slechte akoestiek op kinderdagverblijven. Met akoestische oplossingen wordt galm gereduceerd en wordt de spraakverstaanbaarheid beter.

  Een verbeterde akoestiek op een kinderdagverblijf maakt kinderen rustiger en minder vermoeid en bevordert daarmee de ontwikkeling van een kind. Akoestische uitdagingen: 

  • een zeer lage nagalmtijd;
  • gedempt geluidsniveau;
  • betere spraakverstaanbaarheid;
  • hufterproof en impactbestendigheid. 

  Wat levert goede akoestiek in een kinderdagverblijf op?

  Vier voordelen

  Veel kinderdagverblijven zijn gevestigd in hoge monumentale panden met veel harde oppervlakken. Dit komt de akoestiek niet ten goede. Ook zijn er veel kinderdagverblijven waarbij de herinrichting veel gebruikt wordt gemaakt van harde materialen als beton en gestucte wanden en systeemplafonds worden weggehaald. Hiermee wordt akoestiek vaak onderschat, terwijl een goede akoestiek veel oplevert:

  Gezonde kinderen

  Lawaai is slecht voor de gemoedstoestand. Het verwerken van prikkels kost bij kleine kinderen veel energie en daarmee raken ze sneller geïrriteerd en vermoeid.

  Veilige omgeving

  Bij te veel herrie kunnen onoverzichtelijke en stressvolle situaties ontstaan of kinderen over het hoofd worden gezien. Dit kan er toe leiden dat een begeleider minder adequaat handelt en verkeerd ingrijpt.

  Gezonde begeleiders

  Ook voor begeleiders leidt een goede akoestiek tot minder stress en vermoeidheid. Uiteindelijk resulterend in minder ziekteverzuim.

  Betere ontwikkeling kinderen

  Minder vermoeidheid, meer rust. Verbeterde verstaanbaarheid waardoor de boodschap bij kinderen beter binnenkomt. Dit alles tezamen is positief voor de ontwikkeling van kinderen. Gelukkige leraren, leerlingen en ouders.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in kinderdagverblijven

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek. Er zijn ook meer creatieve en esthetische oplossingen die goed in een opvang passen. Aaibare en zachte materialen, zonder scherpe randjes, worden vaak gekozen.

  • EASYphoto kaderloos
  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYfabric wandpaneel

  Projecten

  Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

  EASY Noise Control voert jaarlijks circa 500 projecten uit. Veel van de ze projecten zijn ook bij kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Bekijk hier enkele voorbeelden van projecten:

  Vraag advies aan

  Metingen van galmproblemen

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag