Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Kantine baffles

  Akoestiek kantine verbeteren

  In een kantine is de akoestiek zeer belangrijk voor een het ervaren van een goed rustmoment. In een drukke kantine kunnen door nagalm en drukte de geluidsniveaus oplopen. Dit leidt tot onrust en uiteindelijk vermoeidheid bij mensen. Vermoeider terugkomen op je werkplek na een broodje in de kantine is juist niet de wat je wilt bereiken met een pauze. Akoestische uitdaging:

  • Lage galm
  • Betere spraakverstaanbaarheid
  • Lagere geluidsniveaus: lombard-effect
  • Meer rust en ontspanning

  Akoestiek verbeteren in 5 stappen

  EASY Noise Control is specialist in akoestiek en geluidsisolatie

  1

  comment

  Stap 1: Uitleg en voorbespreking

  Op locatie brengt onze akoestisch adviseur samen met u het probleem in kaart. Ook geeft hij een korte toelichting op onze werkwijze en indien gewenst een meer uitgebreide presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

  2

  ruler

  Stap 2: Akoestische meting van de ruimten

  In iedere afzonderlijke ruimte vindt een meting plaats. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter. Daarna worden enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool waarmee de nagalmtijd wordt gemeten. Een dergelijke meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

  3

  laptop

  Stap 3: Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

  In een door ons zelf ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt direct vragen stellen. Omdat ook de esthetiek een belangrijke rol speelt heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

  4

  file

  Stap 4: Rapportage en offerte

  Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u hier even over na kunt denken of deze kunt bespreken met een collega. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de oplossing.

  5

  message

  Stap 5: Vervolg

  Na de meting houden we uiteraard graag contact. Mocht u nog iets aan willen passen dan verwerken we dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

  calendar
  Maak afspraak

  Wat levert goede akoestiek in een kantine op?

  In kantines zijn vloeren vaak hard met het oog op hygiëne en dit geldt ook voor het meubilair. Door te veel harde materialen ontstaat er nagalm. Bovendien is het vaak druk: hoe meer mensen praten, hoe hoger het geluidsniveau wordt. Deze factoren tezamen leiden tot een slechte akoestiek. De reden om de akoestiek op orde te hebben:

  1

  Betere verstaanbaarheid

  Door het toevoegen van absorptie wordt de galm in de ruimte verminderd en dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid.

  2

  Rustige ontspanplek

  Herrie in de kantine is slecht voor je gemoedstoestand. Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op en minder stress.

  3

  Meer focus en energie

  Met een goede akoestiek heb je minder last van omgevingsprikkels. Het kost je brein minder energie om je te concentreren op de gesprekken. Je gaat met meer energie terug naar je werkplek.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een kantine

  De akoestische oplossing moet esthetisch passen bij de inrichting van de kantine en voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid en hygiëne. Op het gebied van akoestiek is er veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo wordt er voor kantines vaak gekeken naar aanvullende rustgevende eigenschappen. Dit kan bijvoorbeeld door het printen van natuurfoto’s op het EASYphoto akoestisch wandpaneel of EASYfelt plantenbak.

  • EASYphoto wandpanelen
  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYultra wandpanelen
  • EASYfelt plantenbak