Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Oplossingen voor industrie en bouw
  EASYfoam FireSeal in generator

  Oplossingen voor industrie en bouw

  In de meeste industriële omgevingen komt overlast van geluid voor. Vaak is sprake van te hoge geluidsniveaus die kunnen leiden tot gehoorschade van de medewerkers. Daarnaast speelt ook overlast van galm in (grote) hallen een belangrijke rol. De oorzaak van dit geluid kan sterk verschillen. Dit kan worden veroorzaakt door machines en apparaten, assemblagewerkzaamheden en / of medewerkers zelf. Over de hele linie leidt overlast vaak tot grote ontevredenheid van medewerkers en een hoog ziekteverzuim.

  De voordelen van goede geluidsisolatie

  Akoestisch advies op locatie

  Persoonlijke gehoorbescherming biedt een uitkomst tegen deze geluidsoverlast, maar is pas de laatste stap in de arbeidshygiënische strategie. Het nadeel hiervan is daarnaast dat communicatie op de werkplek een stuk lastiger is. 

  Ook worden “gewenste” geluiden (zoals bijvoorbeeld een heftruck of alarmsignaal) ook niet gehoord. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. In veel gevallen is er iets te doen aan deze geluidsproblemen. Wat mogelijk is verschilt sterk per specifieke situatie. Neem daarom contact met ons op voor een akoestisch advies op locatie.

  Neem contact met ons op
  De voordelen van goede geluidsisolatie

  Machine stiller maken

  Oplossingen voor machines, apparaten en voertuigen

  Machines, apparaten en voertuigen worden door toenemende eisen vanuit de wetgeving en wensen van klanten steeds stiller gemaakt. Dat is een goede ontwikkeling, want door geluid direct bij de bron te bestrijden wordt veel lawaaioverlast voorkomen.

  Om machines, apparaten en voertuigen stiller te maken zijn vaak akoestische materialen nodig. Wat nodig is verschilt per product. EASY Noise Control adviseert bij bestaande producten en denkt mee bij nieuwe producten om deze zo stil mogelijk te maken. 

  Bedrijfshal akoestisch verbeterd

  FireSeal

  Zeer onderscheidend in ons assortiment is FireSeal.

  FireSeal is een zeer brandveilig polyurethaanschuim dat voldoet aan brandklasse B. Het is dusdanig brandveilig dat het zelfs mag worden toegepast in brandgangen van gebouwen. Dit in tegenstelling tot andere polyurethaanschuimen die ondanks allerlei vlambeschermende certificaten (FMVSS / UL94) nog steeds sterk brandbaar zijn. 

  FireSeal heeft een soortelijk gewicht van circa 90 kg/m3 en is een stuk zwaarder dan andere polyurethaanschuimen die 25 - 30 kg/m3 wegen. Hierdoor heeft het naast absorberende ook geluidsisolerende en ontdreunende eigenschappen. Voor veel machines is dit dus de beste oplossing tegen slechts geringe extra kosten.

  EASYfoam FireSeal in generator detail

  Lijmen

  Hoe zit dat?

  In de meeste gevallen wordt een product verlijmd in een machine, apparaat of voertuig. Daarbij is niet iedere lijmlaag altijd even geschikt voor beide ondergronden. Ook zijn er soms specifieke wensen aan een lijmlaag; moet het product later weer te verwijderen zijn of gaat het om een blijvende fixatie? Met onze kennis van lijm kunnen we in de meeste gevallen een oplossing bieden die voldoet aan uw wensen.  

  Lijmen hoe zit dat - TC2 met zelfklever