Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Ontdreunen van speakers en subwoofers (caraudio)

  In de caraudio speelt goed gebruik van geluidsabsorberende, geluidsisolerende en ontdreunende materialen een belangrijke rol. Met name ontdreuning wordt veel gebruikt om te voorkomen dat plaatvlakken gaan meeresoneren. Ontdreuning wordt daarom onder andere toegepast in de deuren, het dak en rondom de speakers in andere delen van de carrosserie. Voor deze specialistische toepassingen is EASYdemp Caraudio ontwikkeld. Dit materiaal wordt reeds breed toegepast in de auto-industrie en is zeer geschikt voor het dempen van trillingen. Door circa 60% van het plaatoppervlak te beplakken voegt u voldoende materiaal toe om de trillingen te dempen. Dit materiaal is uitstekend te plaatsen rondom speakers; het plaatstaal vibreert niet meer mee waardoor u alleen uw speaker hoort. In tegenstelling tot soortgelijke producten is EASYdemp Caraudio zeer flexibel en hoeft het niet verwarmd te worden om het op gebogen oppervlakken aan te brengen.

  Aimée

  Hoe ga je te werk?

  De speakers (en subwoofers) komen bij muziek in beweging waardoor trillingen in het plaatstaal ontstaan. Deze trillingen geven een storend geluid waardoor het geluid niet meer zuiver klinkt. Om deze trillingen tegen te gaan adviseren we het gebruik van EASYdemp Caraudio. Het beste kan dit zo dicht mogelijk bij de speakers worden aangebracht om te voorkomen dat trillingen zich verder in het casco verspreiden.

  EASYdemp Caraudio heeft de beste werking op staalplaat. Hout is al in hoge mate uit zichzelf ontdreunend echter kan ook hier kan EASYdemp nog een verbetering brengen. EASYdemp wordt daarom ook regelmatig gebruikt in speakerbouw waarbij het hout aan de binnenzijde van de speaker wordt beplakt met EASYdemp.

  Welk materiaal waar gebruiken?

  Voor dunne staalplaat (deksel kofferbak, deuren, zijpanelen en eventueel delen van het dak) kunt u het beste de EASYdemp Caraudio Normaal gebruiken. Voor dikkere staalplaat (bodemplaat) en gebruik op hout adviseren we de EASYdemp Caraudio Xtra. Dit materiaal is met name geschikt om onder de afwerkmat te plaatsen. Indien u een product zoekt met een mooie toplaag adviseren we de EASYmass Vloermat.

  Disclaimer

  Het plaatsen van onze producten in voertuigen is altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat u de te beplakken oppervlakken altijd goed ontvet met een niet-agressieve ontvetter alvorens u de EASYdemp aanbrengt. Bij gebruik van EASYdemp op het dak bestaat er een risico dat het bij hoge temperaturen los komt. Door de gewichtstoename van uw voertuig kan uw remweg langer worden en bestaat de kans dat u in een andere schaal komt voor de wegenbelasting.

  Deel