Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek verbeteren woonkamer

  Akoestische materialen zijn essentieel voor het creëren van een aangename en comfortabele leefomgeving in huis. Of het nu gaat om een kleine woonkamer of een grotere, akoestiek speelt een belangrijke rol voor het behouden van een aangenaamd geluidsniveau. In deze blog leest u meer over wat een slechte akoestiek is en wat u kunt doen om deze te verbeteren. Lees snel verder!

  Akoestisch fotopaneel van een bloesem

  Wat is een slechte akoestiek?

  Een slechte akoestiek in de woonkamer is een probleem wat veel mensen ervaren. Ondanks dat de meeste huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn, hebben we vaak nog te maken met een lange echo, galmende geluiden of een lawaaiige ruimte.

  Omdat de akoestiek meestal een vergeten factor is, worden er vaak verkeerde conclusies getrokken. Mensen vergeten ook dat slechte akoestiek invloed heeft op hoe we de ruimte ervaren. Dit kan voortkomen uit het feit dat mensen last hebben van ongemakkelijke geluiden die het nastreven van een comfortabele sfeer in de kamer verhinderen.

  Geluidsabsorberende panelen worden in de woonkamer geplaatst om het leefcomfort te verhogen. Het verbeteren van de akoestiek in de woonkamer is een fantastische manier om meer van muziek, films of gesprekken te genieten. Ontdek hieronder wat u kunt doen om de woonkamer (en natuurlijk ook andere ruimtes) te verbeteren.

  Hoe de akoestiek verbeteren woonkamer?

  De meest populaire manier om akoestische materialen toe te passen in uw interieur is doormiddel van akoestische wandpanelen, plafondpanelen of akoestische schilderijen. Dit zijn alle drie goede opties als u een speels effect wil toevoegen aan uw kamer en tegelijkertijd de galm in huis wil verminderen.  

  Geluiddempende panelen of akoestische wandpanelen zijn perfect om de akoestiek in uw huis te verbeteren. Ze helpen om de akoestische kwaliteit van de ruimte te verbeteren en tegelijkertijd de hoge tonen te dempen.

  Als u ontevreden bent over de akoestiek in uw woonkamer, is het plaatsen van panelen in de ruimte een goede oplossing. Dit is een gemakkelijke manier om de akoestiek te verbeteren. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten panelen, afhankelijk van uw stijl en het decor in huis.  

  Akoestische materialen

  Akoestische materialen maken een groot verschil in het verbeteren van de akoestiek in uw huis. Naast het creëren van een aangename leefomgeving, helpen deze materialen ook om uw privacy te vergroten en uw interieur een unieke look te geven.  

  Dus als u op zoek bent naar een manier om geluid in huis te dempen, denk dan aan akoestische materialen om de akoestische omgeving te verbeteren. Voor zowel kleine- als grote ruimtes hebben we diverse oplossingen.  

  Akoestische panelen in woonkamer Zeist

  In deze woning is gekozen voor panelen die het best in het interieur passen. Het akoestische fotopaneel en het akoestische plafondpaneel zorgen voor een betere akoestiek in de eetkamer/ woonkamer. 

  Op de wand naast de eettafel is gekozen voor een akoestisch fotopaneel van een groot formaat met een foto naar keuze. Boven de eettafel is er een EASYceiling Cloud akoestisch plafondeiland opgehangen.  

  Hiermee worden zowel de verticale als horizontalen geluidsreflecties verminderd. De combinatie van deze twee producten verbeterd de akoestiek in de ruimte dan ook fantastisch. 

  Bekijk de foto's hieronder voor het prachtige eindresultaat! 

  _EAN0572
  _EAN0573

  Assortiment wandpanelen

  Onze akoestische panelen zijn er in veel verschillende soorten en maten, zo hebben we akoestische wandpanelen in een mooie uni kleur. Of kiest u zoals hierboven voor uw eigen foto of favoriete plaatje. Het is namelijk mogelijk om onze EASYphoto akoestische fotopanelen te voorzien van een print naar keuze! 

  Zelf geen afbeelding paraat? Geen zorgen! Het is ook mogelijk om uit onze selectie standaard fotopanelen te kiezen, van Johannes Vermeer tot Vincent van Gogh. U heeft een ruime keuze uit 25 bekende schilderijen

  Al met al zijn de keuzes voor akoestische wanden dus heel divers, wij hebben de akoestische oplossing voor de wand passend bij uw interieur! Bij vragen over akoestische wandpanelen neemt u vrijblijvend contact met ons op.