Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Geluidshinder door verkeer: tips & tricks

  Regelmatig krijgen wij vragen over het verminderen van geluidshinder door verkeer in de woning. Is daar eenvoudig iets aan te doen? En zo ja, wat dan? Lees het in onze blog. Bij het beantwoorden van deze vraag hebben we meestal goed nieuws en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat er inderdaad oplossingen zijn om lawaai van treinen, (snel)wegen en vliegtuigen in huis te verminderen. Het minder goede nieuws is dat deze oplossingen vaak complexer zijn dan het plakken van een enkele plaat isolatiemateriaal.

  Aimée

  Hoe werkt geluidsisolatie?

  De geluidsisolatiewaarde van een constructie wordt in grote mate bepaald door de massa daarvan en de afdichting van aanwezige kieren en openingen.

  De geluidsisolatie van een scheidingsconstructie is zo sterk als de zwakste schakel. Een openstaande deur in een geluidsisolerende wand doet de geluidsisolatiewaarde voor een groot deel teniet.

  Verder wordt een hogere isolatiewaarde gerealiseerd door het verhogen van de massa. Iedere massaverdubbeling levert een reductie op van 3 decibel. Met de wetenschap dat een gemiddelde bakstenen muur is opgebouwd uit 58 bakstenen van 2,5 kg per stuk per vierkante meter, betekent dit een massa toevoeging van 145 kg om tot een reductie te komen. De eenvoudige oplossing van een plaatje plakken is daarmee buiten bereik.

  Een effectieve oplossing is het plaatsen van een voorzetwand welke volledig trillingsvrij voor de bouwkundige wand wordt geplaatst met behulp van onze veerregels. Een dergelijke voorzetwand heeft een totale dikte van 85 mm.

  Zijn er "quick wins"?

  Vaak wel. De belangrijke geluidlekken zitten vaak in kieren rondom raamkozijnen en/of ventilatieroosters. Door in eerste instantie deze geluidslekken aan te pakken kan relatief makkelijk een reductie worden behaald:

  • plaats een voorzetraam voor het raamkozijn;
  • maak de kierafdichtingen rondom het kozijn goed dicht;
  • plaats een Sonair ventilatie unit voor frisse lucht en houd roosters en suskasten gesloten.

  Deel