Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Belang van akoestiek in huisarts- en tandartspraktijken

  In de gezondheidszorg speelt akoestiek een belangrijke rol, zowel in wachtkamers als in behandelkamers en praktijkkamers. Deze ruimtes vragen om een rustgevende omgeving, waarbij de sfeer bepalend is voor het welbehagen van de patiënten. Belangrijke factoren hierbij zijn privacy en comfort. Helaas is dit in de realiteit niet altijd het geval en is de akoestiek in veel praktijkruimten onaangenaam. Vanwege hygiënische of esthetische redenen bestaan veel praktijkruimten uit harde materialen, zoals glas, beton en tegels. Hierdoor ontstaan er veel geluidsreflecties en kan er sprake zijn van een hinderlijke galm.

  Aimée

  Akoestiek in wachtruimte

  Een slechte akoestiek in de wachtruimte heeft als gevolg dat alle geluiden versterkt worden. Dit zorgt er enerzijds voor dat de patiënten gaan fluisteren en niet durven te praten, omdat elk geluidje hoorbaar is. Anderzijds zorgen pratende patiënten voor irritaties bij anderen. De slechte akoestiek kan spanningen en stress veroorzaken bij patiënten, wat leidt tot een gevoel van onbehagen. Dit gevoel nemen ze mee de spreekkamer in. Door de akoestiek in de wachtkamer te verbeteren kan de spanning bij patiënten worden tegengegaan.

  Akoestiek in behandelruimte of spreekkamer

  Ook in de behandelkamer of spreekkamer kan een slechte akoestiek bijdragen aan een onprettige beleving. De geluidsniveau’s zijn onnodig hoog en de galm zorgt voor een onbehaaglijk gevoel van gebrek aan privacy. Door het plaatsen van akoestische oplossingen op slimme plaatsen kan de geluidsoverlast binnen de ruimte (en de afstraling naar buiten) worden teruggebracht.

  De verbeterde akoestiek heeft een positief effect op de spraakverstaanbaarheid in de ruimte, een belangrijk aspect voor de communicatie tussen de patiënt en het personeel. Daarnaast zal het personeel in een prettigere werksfeer werken met minder galm en een lager geluidsniveau. Hierdoor zal men minder snel vermoeidheid raken en stress ervaren. Bovendien heet een prettige werksfeer, naast een positief effect op de gezondheid, ook een positief effect op de tevredenheid van het personeel.

  Advies bij het verbeteren van de akoestiek

  Wanneer u in uw huisarts- of tandartspraktijk een akoestisch probleem ervaart, helpen wij u graag. We kunnen voor u een akoestische meting uitvoeren om de huidige akoestische situatie in kaart te brengen en u een gericht advies geven. Met een uitgebreid assortiment aan akoestische oplossingen en een eigen montageservice kunnen we geheel volgens uw wens de akoestiek verbeteren. Neem hiervoor contact met ons op.

  Deel