Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Wasmachine en droger - apparaten stiller maken

  Wasmachine stiller maken

  Uw droger of wasmachine maakt lawaai? Uw koelkast bromt? Een trillende wasmachine kan door het hele huis dreunen. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de wasmachine direct contact maakt met de vloer. Er is dus sprake van contactgeluid. 

  Luchtgeluid kan tevens een probleem zijn. Als de wasmachine niet in een afgesloten ruimte staat heeft geluid vrij spel. Hieronder vindt u tips voor de geluidsisolatie wasmachine of een koelkast en droger. Maak uw eigen trillingsdemper wasmachine met EASYbond.

  Contactgeluid

  Uw wasmachine maakt lawaai door contact met de vloer? U wilt uw wasmachine ontkoppelen?

  Om contactgeluid tegen te gaan adviseren wij voor huishoudelijke apparaten het product EASYbond te gebruiken in een dikte van 3 cm.

  Met deze trillingsisolatie kunt u een zwevende vloer maken waar de wasmachine op komt te staan.

  Een trillingsdemper wasmachine maken:

  1. Zorg er voor dat de EASYbond op een stijve vloer of tegel komt te liggen (dus niet direct op een houtenvloer)
  2. Op de EASYbond legt u een afdekplaat om het gewicht van de wasmachine over te verdelen. Deze afdekplaat kan bestaan uit een dubbele laag Multiplex.

  Op deze manier maakt u een wasmachine demper ofwel sandwich. Een vrij simpele manier om contactgeluid tegen te gaan.

  Ontdreunen wasmachine

  Luchtgeluid

  Luchtgeluid van de wasmachine kan voorkomen worden door de wasmachine in een afgesloten ruimte neer te zetten. Indien dit niet mogelijk is:

  Absorptie

  Plaats akoestisch materiaal op de wand achter de wasmachine. Bijvoorbeeld EASYfoam FireSeal of AC2 in dikte 40 - 50 mm. DIt zijn uitstekende dempers wasmachine. Directe reflecties worden hiermee gedempt.

  Omkasting

  Om luchtgeluid zo veel mogelijk te beperken adviseren we een omkasting om de wasmachine te maken:

  1. Maak een zware omkasting met een deur die dicht kan en goed afsluit. Hoe zwaarder, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld multiplex (eventueel een dubbele laag).
  2. Zorg voor voldoende ruimte in de omkasting. En beplak de binnenkant van de omkasting met absorptie. Ook hier kunt u EASYfoam AC2 voor gebruiken.
  Omkasting wasmachine platen