Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Gestoffeerde akoestische panelen in kantoor

  In een open kantoorruimte in Den Haag stond EASY Noise Control voor een nieuwe akoestische uitdaging. In het kantoor was niet zozeer sprake van een te hoge galm, maar van een overdracht van geluid tussen werkplekken onderling. In het kantoor was reeds een akoestisch systeemplafond aanwezig om het geluidsniveau te dempen. Daarnaast zorgden bureauschermen al voor een vermindering van de overdracht tussen de bureau's. Ondanks deze maatregelen hadden de werknemers last van de geluidsoverdracht.

  Wat direct opviel bij ons bezoek was dat de medewerkers dichtbij 'akoestisch harde wanden' geplaatst waren. Veel glas en harde systeemwanden zorgen ervoor dat er directe en indirecte geluidsreflecties plaatsvinden. Indien iemand vlak voor een harde wand zit, worden deze reflecties hinderlijk en kunnen deze leiden tot een verstoring van de concentratie. Ook in kleine kantoortjes waar wanden dicht op elkaar staan is een reflectie via de wanden zeer vervelend (ondanks een akoestisch systeemplafond).

  De akoestiek kon dus verbeterd worden door de geluidsreflecties te verminderen. Met onze akoestische EASYfabric panelen, ontworpen naar de wens van de klant, is EASY Noise Control aan de slag gegaan. Rondom de werkplekken en in de kleine kantoren zijn er totaal vijftien EASYfabric panelen in verschillende afmetingen geplaatst.

  Het resultaat: prachtige gestoffeerde akoestische panelen van vilt die passen bij het interieur en die "nog werken ook", aldus de klant.

  Gestoffeerde akoestische panelen - EASYfabric
  EASYfabric akoestische panelen - Gestoffeerd akoestisch wandpaneel