Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek productiehal Meijer Metal verbeterd

  Bij Meijer Metal in Sint Jacobiparochie is een bestaande productiehal aangepast voor uitbreiding van het machinepark. De bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Voor aanvang van de werkzaamheden is EASY Noise Control gevraagd om preventief akoestische maatregelen te nemen in deze productiehal.

  Akoestiek productiehal Meijer Metal verbeterd

  Vanwege de grootte van de hal (1600m2) en de harde vloer- wand- en plafondoppervlaktes was hier sprake van een hinderlijk galmende ruimte. De spraakverstaanbaarheid was slecht door het reflecteren van geluidsgolven, veroorzaakt door diverse bronnen.

  Na het meten van de bestaande nagalmtijd door EASY Noise Control is een akoestisch adviesrapport opgesteld met enkele opties ter verbetering van de akoestiek. Er werd gekozen voor een oplossing met vrijhangende EASY plafondeilanden voor de benodigde plafondabsorptie, in combinatie met EASY baffles welke de benodigde wandabsorptie verzorgen. In het ontwerp was rekening gehouden met de aanwezige lichtstraten, leidingwerk, verlichting en andere obstakels als windverbanden.

  Na 4 dagen montage is er een controlemeting uitgevoerd door EASY Noise Control. De lange nagalmtijd van gemiddeld 1,7 seconden bleek succesvol gereduceerd te zijn naar een comfortabele 1,3 seconden. Voor een dergelijke productiehal is een nagalmtijd gewenst van 1,1 tot 1,5 seconden. Medewerkers in de productiehal gaven aan dat er een heel behoorlijke verbetering merkbaar was: de spraakverstaanbaarheid was sterk verbeterd.

  Akoestiek productiehal Meijer Metal
  Akoestiek productiehal verbeteren