Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek bij Conny Janssen Danst aangepakt

  Conny Janssen Danst is één van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. In 2019 heeft Conny Janssen Danst zich gevestigd in de voormalige Fenixloods 1 op Katendrecht. Voor de intreding van de nieuwe studio’s benaderde het dansgezelschap EASY Noise Control voor de akoestiek. Men voorzag reeds een akoestisch probleem vanwege de harde wanden en het hoge plafond.

  Met dat gegeven hebben we een bezoek op locatie afgelegd en een nagalmmeting uitgevoerd. De nagalm was behoorlijk lang. Door de harde wanden en het plafond en de hoogte van de ruimte was dit niet geheel onverwachts.

  Samen met de klant hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de nagalm zoveel mogelijk te reduceren naar een gewenst niveau. Doordat het esthetisch vrijwel niet mogelijk was om de wanden te bekleden hebben we ons gefocust op het plafond.

  Door de verlichtingsarmaturen en de techniek onder het plafond is er gekozen voor akoestische EASYfelt plafondeilanden van gerecycled petvilt. Met een grijze kleur paste dit goed bij het plafond. Daarnaast is het eenvoud om dit materiaal in willekeurige afmeting te snijden. Zo konden we goed tussen de obstakels door manoeuvreren en hebben we een groot aantal plafondeilanden opgehangen.

  Beide studio’s zijn nu voorzien van hoogwaardige akoestische EASYfelt plafondeilanden. De nagalm is flink gereduceerd. Of zoals de klant aangeeft: De voorzieningen bevallen prima. Het ziet er strak uit en ondanks dat we niets op de wanden hebben gedaan, is er goed te werken in de ruimtes.”

  De foto’s zijn gemaakt door Ossip van Duivenbode en betreffen de Repetities KIEM in studio van Conny Janssen Danst.

  Kom meer te weten over het dansgezelschap: https://www.connyjanssendanst.nl/

  Akoestische oplossingen dansschool
  Akoestiek dansschool