Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek bedrijfshallen Nijwa Zwolle

  In opdracht van de Nijwa Groep BV heeft EASY Noise Control akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfshallen. In deze hallen wordt onder andere onderhoud gepleegd aan vrachtwagens en bedrijfswagens. Hierbij was er sprake van veel lawaai op de werkplaats en een slechte spraakverstaanbaarheid.

  Project nijwa akoestische plafondeilanden

  Nagalmtijdmeting

  Om een nauwkeurig en goed onderbouwd advies te kunnen geven is er een nagalmtijdmeting uitgevoerd. Hieruit bleek dat er in de verschillende ruimtes een gemiddelde nagalmtijd was van meer dan 3 seconden. Op basis van de meetresultaten is gekozen voor de meest optimale oplossing in de vorm van een combinatie van akoestische EASY plafondeilanden voor industriële omgeving en akoestische EASYbaffles.

  Akoestische verbetering

  Na het plaatsen van de akoestische plafondeilanden en baffles zijn er opnieuw nagalmtijdmetingen uitgevoerd. Bij deze nameting is gebleken dat er in iedere ruimte een nagalmtijd van gemiddeld 1,3 seconde is gerealiseerd. Met name in de bepalende hogere frequenties is een uitstekende verbetering gerealiseerd van ongeveer 2 seconden.

  Positieve ervaring

  Uit gesprekken met diverse werknemers blijkt dat akoestische verbeteringen als positief worden ervaren. Dit komt als volgt tot uiting:

  • Lawaaiige werkzaamheden op grotere afstand worden sterk gedempt
  • Diverse geluidsbronnen, verspreid over de ruimte, worden beter op hun plek gehouden
  • De spraakverstaanbaarheid van collega's en de radio is toegenomen