Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek bedrijfshal Blok Techniek

  Blok Techniek produceert maatwerk schakel- en verdeelinrichtingen, bedieningspanelen en besturingskasten. Onlangs verhuisde het bedrijf van hun oude pand naar een groter onderkomen in dezelfde straat. Het nieuwe pand leek op het eerste gezicht vrijwel identiek, maar er bleek een belangrijk verschil tussen beide panden te zijn: de akoestiek. Deze bleek in de nieuwe bedrijfshal een stuk slechter te zijn. EASY Noise Control bedacht een oplossing.

  Het assembleren van de producten van Blok Techniek vereist concentratie van de medewerkers. De werkplaats dient dan ook uitstekend ingericht te zijn om de medewerkers hiertoe in staat te stellen. Een goede akoestiek is daar een belangrijk onderdeel van.

  Om de akoestische situatie in kaart te brengen is er niet alleen in het nieuwe pand, maar ook in het oude pand van Blok Techniek een nagalmtijdmeting door ons uitgevoerd. Uit deze metingen kwam naar voren dat de nagalmtijd bijna een halve seconde langer bedraagt in het nieuwe pand, namelijk zo'n 1,1 seconde.

  Het meeste geluid, van bronnen zoals zaag- en schuurmachines, wordt geproduceerd onder de bordessen. Vervolgens verspreidt dit geluid zich door de gehele ruimte en is er sprake van overdracht naar het directiekantoor, waarvan de deur naar de werkplaats altijd open staat.

  Om het geluid direct nabij de bron te absorberen heeft EASY Noise Control gekozen om 50 stuks EASY plafondeilanden onder de bordessen aan te brengen. Daarnaast zijn diverse EASYphoto wandpanelen aangebracht boven het bordes en in het directiekantoor.

  Het resultaat is een rustigere bedrijfsruimte en minder geluidsoverdracht naar de kantoren.

  Akoestiek bedrijfshal verbeteren
  Akoestiek bedrijfshal Blok Techniek