Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Wat is geluidsisolatie?

  In praktijk wordt de term geluidsisolatie vaak gebruikt als verzamelwoord voor alles wat met het isoleren en / of absorberen van geluid te maken heeft. Een mooi voorbeeld is dat wanneer je online zoekt naar “geluidsisolatie”, je diverse voorbeelden ziet van noppenschuim. Dit is echter onjuist. Geluidsisolatie of akoestische isolatie betreft namelijk het afschermen van een ruimte voor geluid van buitenaf. Met noppenschuim verbeter je de akoestiek in een ruimte, maar dit heeft geen of nauwelijks effect op de mate waarin geluid hoorbaar is in een aangrenzende ruimte. Gelukkig bieden we diverse materialen die wel goed in te zetten zijn bij het isoleren van het geluid.

  Aimée

  Akoestisch schuim voor studios

  Geluidsisolatie muur en vloer

  Er bestaan twee soorten geluid die aangepakt kunnen worden met het toevoegen van geluidsisolatie materiaal. Ten eerste is er luchtgeluid: dit betekent geluid van bijvoorbeeld de televisie of stemmen. Ten tweede is er contactgeluid: dit betekent geluid van trillingen en dreunen van de constructie, bijvoorbeeld voetstappen, een dichtslaande deur of een trillende wasmachine.

  Zowel lucht- als contactgeluid kan verminderd worden door een voorzetwand. Wij bieden geluidsisolatieplaten genaamd EASYmass aan, hiermee is een goede voorzetwand te maken. De trillingsisolatie van EASYbond kan gebruikt worden als ondervloer om trillingen en contactgeluid te dempen.

  Welke andere geluidsisolatieplaten heeft EASY Noise Control?

  Voorbeelden van andere geluidsisolerende materialen zijn massaplaten of sandwichpanelen. Massaplaten zijn geluidsisolatieplaten die gemaakt zijn van soepel geluidsisolerend kunststof. Doordat ze een hoge massa hebben zorgen deze platen voor een goede geluidsisolatie. Bij EASY Noise Control zijn deze platen bekend onder de naam EASYmass. 

  Sandwichpanelen beschikken over goede  geluidsisolerende en absorberende eigenschappen door de geperforeerde binnenzijde. Bij EASY Noise Control zijn de sandwichpanelen bekend onder de naam EASYpanel. EASYpanel is met name geschikt om geluid te isoleren in industriële omgevingen en bijvoorbeeld rondom geluidsbronnen boven op het dak.

  Welke absorptieplaten heeft EASY Noise Control?

  Absorptieplaten zijn er in verschillende materialen zoals wollen, schuimen of andere zachte materiaal platen. Absorptieplaten dempen geluidsgolven en bestaan uit een licht en opencellig materiaal. Bij EASY Noise Control verkopen we akoestisch schuim onder de namen EASYfoam, EASYbond en Pyracoustic. De materialen van deze schuimen zijn melamineschuim of polyurethaanschuim. Al deze schuimen onderscheiden zich door de hoge absorptiewaarde en brandwerende eigenschappen.

  Melamineschuim: de producten van Pyracoustic zijn gemaakt van melamineschuim. Dit schuim is extreem laag in gewicht en uitstekend om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Verkrijgbaar met rechte of afgeschuinde kanten in de afmeting 120 x 60 cm en de keuze uit de diktes 30 mm en 50 mm. Het schuim is makkelijk te verwerken door de mogelijkheid om het product met een zelfklevende achterkant te bestellen.

  Polyurethaanschuim: de producten van EASYfoam en EASYbond zijn gemaakt van polyurethaanschuim. Door de open celstructuur beschikken deze schuimen over heel goede geluidsabsorberende eigenschappen. We hebben dit schuim met diverse toplagen, waaronder een olie- en vochtbestendige toplaag. Maar ook hebben we de FireSeal plaat: een brandveilig akoestisch schuim. 

  Een ander product wat vaak gebruikt wordt als absorptieplaat is polyesterwol. Een voordeel van polyesterwol is dat het een duurzaam product is. Dit materiaal is geschikt om te gebruiken als geluidsabsorberende vulling, om een spouw mee te vullen of als absorptie in een ruimte. Een polyesterwol dat gebruikt kan worden als esthetische oplossing is Petvilt. Het zusterbedrijf van EASY Noise Control genaamd EASYfelt biedt decoratieve oplossingen van PET-vilt.

  Deel