Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Noppenschuim

  In deze blog beantwoorden we alle vragen over noppenschuim.

  Aimée

  Noppenschuim duo

  Wat is noppenschuim?

  Noppenschuim is een polyetherschuim. Dit schuim zorgt ervoor dat galm in een ruimte wordt verminderd. 

  Wat is het verschil tussen EASYfoam NP Plus en EASYfoam NP Premium?

  Bij EASY Noise Control maken we een onderscheid tussen EASYfoam NP Plus en Premium. Het verschil zit hem in de kleur, de noppenstructuur en het noppenpatroon. EASYfoam NP Plus is donkergrijs en EASYfoam NP premium is Antraciet. EASYfoam NP Plus heeft een medium noppenstructuur en een golvend patroon. Bij de EASYfoam NP Premium is de noppenstructuur fijn en is het patroon spits. Het grootste verschil tussen de twee soorten is de luxe uitstraling van EASYfoam NP Premium wat voor een strakke en mooie uitstraling zorgt.

  Welke dikte noppenschuim heb ik nodig?

  Noppenschuim is verkrijgbaar in de diktes 30 mm en 50 mm. Afhankelijk van de ruimte waarin het noppenschuim wordt toegepast, kiest u de dikte. Voor spraakfrequentie is noppenschuim van 30 mm erg geschikt. Een toepassing is dan bijvoorbeeld een studio thuis waarin u zelf muziek opneemt. Voor een lager frequent is een noppenschuim met een dikte van 50 mm geschikt. Toepassingen zijn bijvoorbeeld uw huis-, tuin- en keukenapparatuur, denk aan een wasmachine of speaker. 

  Helpt noppenschuim tegen burengeluid?

  Nee, noppenschuim helpt niet tegen burengeluid. Noppenschuim is materiaal dat geluid absorbeert, oftewel het materiaal heeft het vermogen om geluid op te nemen. Dit is een eigenschap dat materiaal nodig heeft om de akoestiek te verbeteren in een ruimte. Maar om burengeluid tegen te gaan is geluidsisolatie nodig. Geluidsisolatie materiaal heeft het vermogen om geluid tegen te houden. Noppenschuim heeft dit niet. 

  Is noppenschuim olie- en vochtbestendig?

  Nee, noppenschuim is niet olie- en vochtbestendig omdat er geen toplaag op zit. 

  Kan noppenschuim gebruikt worden voor een voer- of vaartuig?

  Wanneer u noppenschuim zou gebruiken in een voer- of vaartuig, zitten de noppen vaak in de weg en zal door langdurige blootstelling aan condens en hitte het materiaal langzaam vergaan. Daarom is noppenschuim geen goede oplossing voor een voer- of vaartuig en bijvoorbeeld het tegengaan van motorgeluid. Hiervoor adviseren wij gebruik te maken van EASYfoam Fireseal.

  Deel