Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Hoe verminder ik de galm in mijn huis?

  Hoe ontstaat galm in mijn huis? En hoe verminder ik de galm in mijn huis? Wekelijks krijgen wij vragen over galm en daarop geven wij in deze blog graag antwoord.

  Aimée

  Fotopaneel en plafondeiland woning - akoestiek woonkamer verbeteren

  Voor een goede akoestiek in huis is het belangrijk dat er veel geluid wordt geabsorbeerd en weinig geluid wordt gereflecteerd. Dit is volledig afhankelijk van de materialen in de ruimte. Bij gladde en harde materialen wordt het geluid vooral gereflecteerd. Juist in deze gevallen is vaak sprake van galm en dus een slechte akoestiek. Harde oppervlakken zijn bijvoorbeeld materialen als hout, glas, steen of een gietvloer. Laten dit nu net interieurtrends zijn: erg stijlvol, maar het kan wel voor galm in huis zorgen.

  Gelukkig is hier iets aan te doen! Galm in huis kan verminderd worden door het toevoegen van zachte en geluidsabsorberende materialen. Ten eerste helpt het door je huis in te richten met stoffen meubels, een kleed of gordijnen. Echter is dit vaak niet genoeg om helemaal van de vervelende galm af te komen. Dan biedt het toevoegen van geluidsabsorberende materialen de oplossing. Dit kunnen akoestische oplossingen zijn voor het plafond, de wand of losse elementen die je in de ruimte plaatst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld plafondpanelen, plafondeilanden, wandpanelen of scheidingswanden. 

  Wanneer je geluidsabsorberend materiaal in je ruimte wilt aanbrengen, plaats je dit het liefst zo dicht mogelijk bij de bron. De bron is de plek waar de meeste geluidsoverdracht plaatsvindt. Bijvoorbeeld bij een eettafel, de bank of een speelhoek. 

  Hiernaast is een prachtige foto van een project te zien waar het probleem direct bij de bron is aangepakt. Door het plaatsen van een akoestisch kaderloos plafondeiland en een akoestisch fotopaneel is de galm in de woning verminderd. Hierdoor is het weer prettig om aan de eettafel gesprekken te voeren.

  Dit kaderloze plafondeiland, EASYceiling Cloud, is één van onze plafondoplossingen en is verkrijgbaar in diverse afmetingen en 22 kleuren. Elementen die al aan het plafond bevestigd zijn, zoals verlichting en brandmelders, worden geïntegreerd met de oplossing of er wordt omheen gewerkt. Dit zorgt ervoor dat het plafondeiland op elke gewenste plek toe te voegen is.

  Het akoestische fotopaneel, EASYphoto, is een akoestische oplossing die gepersonaliseerd kan worden met een eigen foto of design. Kies bijvoorbeeld voor een leuke foto van uw gezin, uw trouwe viervoeter of uw favoriete vakantiefoto. Alle foto’s en ontwerpen zijn mogelijk, zolang de resolutie hoog genoeg is.

  Meer weten over het verminderen van galm in huis of te weten komen welke oplossingen het best bij u thuis passen? Neem contact op met één van onze akoestisch adviseurs!

  Deel