Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  EASYfelt Petvilt – bouwstenen voor akoestische oplossingen

  De producten van EASYfelt bestaan uit geluidsabsorberende en zelfdragende panelen, op basis van zeer hoge densiteit polyester (PET) vezels. Deze akoestische panelen hebben eindeloze toepassingsmogelijkheden.

  Aimée

  De basis

  Petvilt is een thermisch gebonden product, dat wordt geproduceerd zonder toevoeging van extra bindmiddelen. Circa 30% van de vezels wordt gewonnen uit gerecyclede PET flessen. Daarnaast is het energieverbruik bij de productie aanmerkelijk lager dan bij minerale wol producten, door de relatief lage verwerkingstemperatuur van 160 tot 180 graden.

  Petvilt ontstaat uit een nabewerking op polyesterwol. Door het comprimeren en samenpersen van de vezels ontstaat een paneel met een eigen mechanische stijfheid. Het materiaal is brandwerend volgens DIN4102 B1. Daarnaast beschikt het materiaal over een uitstekende geluidsabsorptiecoëfficiënt in een breed frequentiespectrum.

  De toepassingen

  Deze eigenschappen maken Petvilt tot één van de weinige materialen geschikt voor uiteenlopende toepassingen als wandpanelen, plafondeilanden, baffles of vrijstaande elementen zoals een roomdivider, basstrap of kubus. Het materiaal is eenvoudig te voorzien van de benodigde ophangsystemen of andere technische toevoegingen.

  Designed acoustics

  EASYfelt Petvilt is door-en-door opgebouwd uit dezelfde vezels. Dit betekent dat uit de basisplaat iedere willekeurige vorm, afmeting of patroon wordt gesneden zonder dat dit lelijke zichtkanten of lastige, tijdrovende nabewerkingen oplevert.

  Verder is Petvilt te combineren met andere akoestische en technische oplossingen om de akoestische effectiviteit verder te vergroten of de esthetische aspecten te verbeteren.

  Samen met opdrachtgevers en ontwerpers ontdekken wij steeds meer toepassingen en mogelijkheden met Petvilt als basis. Dit maakt de collectie van EASYfelt interessant voor akoestische oplossingen in de toekomst.

  Contact

  Wilt u meer informatie over de nieuwe EASYfelt collectie? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

  Deel