Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestische sandwichpanelen (deel 1)

  EASYpanel akoestische sandwichpanelen zijn zelfdragende panelen met een geluidsisolerende én -absorberende werking. Het is een veel toegepast product voor het realiseren van met name industriële oplossingen. In deze blog leest u over de 5 belangrijkste kenmerken van EASYpanel akoestische sandwichpanelen, maar eerst...

  Aimée

  Wat is een sandwichpaneel?

  Sandwichpanelen zijn opgebouwd als een sandwich van twee staalplaten gelijmd op een kern. Het sandwichpaneel is vooral bekend als koelcelpaneel met een kern van PIR, PUR of polystyreen. Akoestische sandwichpanelen hebben daarentegen een kern van minerale wol en zijn aan één of twee zijden voorzien van een geperforeerde plaat.

  • Kenmerk 1: EASYpanel is een compleet product met een gecoate, geperforeerde plaat aan de binnenzijde
  • Kenmerk 2: Door de geperforeerde plaat is een EASYpanel sandwichpaneel naast geluidsisolerend ook geluidsabsorberend
  • Kenmerk 3: Staal en minerale wol, het EASYpanel sandwichpaneel bestaat uit brandveilige materialen
  • Kenmerk 4: Naast de voorraadlengtes van 2500, 3000 en 4000 mm is het EASYpanel sandwichpaneel verkrijgbaar in iedere gewenste lengte tot 13500 mm
  • Kenmerk 5: EASYpanel in de dikte 100 mm is gemaakt met een unieke kern van glaswol in plaats van steenwol. Dit maakt het paneel lichter, duurzamer en beter.

  Tip

  Het verlijmen van de geperforeerde plaat zonder verlies van geluidsabsorberend vermogen is een zeer specialistisch proces. Bekijk daarom in de akoestische testrapporten altijd de geluidsabsorptiewaarden. Hulp nodig bij het lezen van deze waarden? Neem dan contact op met onze specialisten!

  Deel