Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Absorptie onder tafel: wel of niet doen?

  Op diverse websites en in bladen wordt regelmatig geadviseerd om noppenschuim onder een tafel aan te brengen. Op deze manier zou het mogelijk zijn de akoestiek te verbeteren zonder dat u dit ziet. In de praktijk zult u echter ondervinden dat deze maatregel geen tot zeer weinig effect zal hebben. Er zal geen goed hoorbaar verschil zijn.

  Aimée

  Waarom niet doen?

  • Weinig effectief, er is hoe dan ook meer nodig. Alleen bij harde ruimten zonder vloerbedekking kan een verbetering hoorbaar zijn;
  • Nooit voldoende voor een goede akoestiek;
  • Er zijn tegenwoordig hele mooie alternatieven die veel beter werken.

  Waarom werkt dit niet?

  Om de akoestiek optimaal te verbeteren, is het belangrijk dat het geluid zo snel mogelijk geabsorbeerd wordt. Wanneer wij aan tafel zitten, weerkaatst het geluid via het tafelblad omhoog naar het plafond. Het geluid komt dus eigenlijk niet of pas heel laat onder de tafel.

  Dit geeft gelijk aan dat in de meeste gevallen het plafond het eerste noodzakelijke oppervlak is om te voorzien van geluidsabsorberende materialen. Dit kan ondersteund worden door o.a. wandpanelen.

  Onze alternatieven:

  Het meest effectief en gangbaar zijn plafondeilanden en plafondpanelen. Het plafond is het meest effectieve oppervlak door de mogelijkheid tot een goede verdeling over de ruimte, het is vaak het grootste oppervlak in de ruimte en het gaat het minst snel stuk. 

  Ondersteunend aan de plafondoplossing of bij gebrek aan ruimte op het plafond kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een wandoplossing, zoals EASYphoto.

  Akoestiek woning verbeteren - plafondeiland en fotopaneel

  Advies

  Wij raden u af om noppenschuim onder de tafel te plakken. Wij adviseren u graag bij het verbeteren van de akoestiek. Neem vrijblijvend contact met ons op!

  Deel