Geluidspanelen met absorberende werking

Geluidspanelen hebben een geluidsabsorberende werking en verbeteren de akoestiek in een ruimte. De wand is na het plafond het meest gebruikte oppervlak voor akoestische oplossingen. De geluidspanelen, ook wel akoestische wandpanelen genoemd, hangen in het zichtveld. Hierdoor is de esthetiek van deze panelen erg belangrijk.

Welke akoestische panelen heeft EASY Noise Control?

Bij EASY Noise Control heeft u een ruime keuze aan geluidspanelen. Denk bijvoorbeeld aan ons bekende EASYphoto fotopaneel, waarbij een foto of print naar keuze aangeleverd kan worden. Zelfs de kleur zwart komt uitstekend tot zijn recht!

Ook hebben we standaard kunst in het assortiment, te vinden onder de naam EASY@home Akoestische foto. Dit product is afgeleid van ons meest verkochte wandpaneel, de EASYphoto. Deze lijn bestaat uit standaard designs gekozen door onze stylisten, denk bijvoorbeeld aan abstracte kunst, dieren, planten en voertuigen.

In totaal heeft u de keuze uit 25 originele afbeeldingen. De wandpanelen hebben een standaard afmeting van 123 x 103 cm. U heeft de keuze uit een aluminium, wit of zwart frame.

Welk akoestisch paneel is het best?

In ons assortiment hebben we diverse akoestische panelen, allen met goede geluidsabsorberende eigenschappen. Deze helpen de akoestiek in de ruimte te verbeteren en de galm te verminderen.

Wilt u de allerbeste akoestische eigenschappen aan de muur? Kies dan voor de EASYphoto fotoprint, de EASYultra akoestische wandpanelen of de EASYfabric geluiddempende wandpanelen. Deze producten hebben de hoogste akoestische waarden.

U kunt een akoestisch paneel kiezen vanwege de bijbehorende akoestische waarde, maar ook het design kan meespelen in deze keuze. Wij denken dan ook graag met u mee over welke van onze oplossingen voor u geschikt is. Hierin kunnen wij ook adviseren, lees daar meer over op onze pagina over akoestiek verbeteren in gebouwen.

Akoestische panelen
Akoestische wanden

Akoestische wanden

We leveren niet alleen losse geluiddempende panelen, maar ook panelen voor complete akoestische wanden. Door deze geluiddempende panelen strak naast elkaar op de muur te plaatsen ontstaat een akoestische wand.

De meest gebruikte oplossing voor akoestische wanden is de EASYphoto Wall akoestische wand. Met deze oplossing is het mogelijk om een complete wand te voorzien van een zeer hoogwaardige akoestische fotoprint. De fotoprint kan voorzien worden van een kleur, afbeelding of foto naar keuze. Dit betekent voor iedere ruimte een passend fotopaneel!

Akoestische wanden studio/ HiFi

Een studio of HiFi-ruimte zijn toepassingen waarbij een akoestische wand gemaakt kan worden van akoestische platen. Akoestische platen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld EASYfoam Noppenschuim. Meer weten over akoestische oplossingen in een studio of HiFi-ruimte? Bekijk onze oplossingen pagina en kom meer te weten.

Waarom geluidspanelen op de muur?

Zowel in zakelijke gebouwen als thuis wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van harde materialen. Denk aan materialen zoals steen, hout en beton. Deze harde materialen zorgen voor galm in de ruimte, dit kan als hinderlijk ervaren worden. Om deze galm tegen te gaan worden er geluidsabsorberende panelen aangebracht.

Om de akoestiek te verbeteren wordt er vaak eerst gekozen om akoestische plafondpanelen toe te voegen aan de ruimte. Als tweede stap wordt er gekozen om akoestische wandpanelen toe te voegen. Maar wanneer het om een kleine of smalle ruimte gaat, kunt u ook alleen wandpanelen toevoegen. Je pakt dan namelijk de galm direct bij de bron aan: bijvoorbeeld achter een werkplek, bij de eettafel of boven de bank.

Goed om te weten! Wanneer er twee muren recht tegenover elkaar staan hoeft u maar aan één muur geluidspanelen te hangen.

Geluidspaneel foto

Hoe de geluidspanelen bevestigen?

De geluidspanelen zijn eenvoudig zelf te monteren en worden als doe-het-zelf pakket naar u toegezonden. Bekijk voor meer informatie de montagehandleiding van een specifiek geluidspaneel.