Burengeluid isoleren

Heeft u last van geluid van uw buren? Of hebben de buren geluidsoverlast van u? Geluidshinder afkomstig van buren is een veelvoorkomend probleem. Bovendien kan burengeluid tot een nare discussie en zelfs ruzies leiden. 

In veel gevallen van hinderlijk burengeluid komt het voort uit een slechte geluidsisolatie van de woning. Door de goede maatregelen kunt u de geluidsisolatie van uw muur, wand of vloer verbeteren. 

geluidsisolatie muur buren

De meest verkochte oplossingen voor tegengaan burengeluid

Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de geluidsisolatie. 

  • EASYfloor
  • EASYmass 
  • EASYbond

Ook interesse in het verbeteren van de akoestiek? Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor woningen in onze webshop.

EASYbond Trillingsisolatie

EASYbond

Trillingsisolatie

  • Op basis van gerecyclede polyurethaanschuimen
  • Zeer constante samenstelling
Bekijk
v.a. €5,33

EASY

Floor

  • Uitstekende geluidsisolatie
  • Zeer hard en slijtvast
  • Onbrandbaar en vochtbestendig
Bekijk
v.a. €100,00

Geluidsoverlast buren tegengaan

Geluidsoverlast van buren kunnen we onderscheiden in luchtgeluid en contactgeluid. Stemmen, televisie, muziek zijn voorbeelden van luchtgeluid. Deze kunnen rechtstreeks door de scheidingswanden en vloeren dringen.  Voorbeelden van contactgeluid zijn voetstappen, gestamp op trappen en een trillende wasmachine. Contactgeluid kan het beste bij de bron worden aangepakt. 

icon, easy noise control

Bovenburen / Onderburen

Uw plafond is de vloer van uw bovenburen. Zowel contactgeluid als luchtgeluid kan hinder veroorzaken. Door een voorzetplafond of zwevende vloer vermindert u de overdracht en trillingen.

Naaste buren

De scheidingswand tussen de woning kan zowel luchtgeluid (stemmen) als contact geluid van de naaste buren te veel doorlaten. Een voorzetwand die geen contact maakt met de vloer is hierbij een oplossing.

Flankerend geluid

Flankerend geluid ontstaat door transmissie van geluid door andere oppervlakken dan de directe scheidingsmuur of vloer. Zo kan het nodig zijn om niet enkel uw plafond te isoleren, maar ook uw wanden.

Geluidslekken

Kieren, gaten, ventilatie, niet sluitende kozijnen en deuren zijn een aantal voorbeelden van geluidslekken. Bij een goede geluidsisolatie is het van belang om zwakke plekken in constructiedelen eerst te .