Akoestiek studio / HiFi verbeteren

Heeft u een home studio of thuisbioscoop waar u een optimaal geluid wilt? Speciaal voor de liefhebber van perfecte geluidsweergave bieden wij veel mooie oplossingen om de akoestiek te verbeteren. Wij geven een helder studio akoestiek advies. Tevens bieden we oplossingen voor onder andere:

 • Luisterruimte
 • Thuisbioscoop
 • Studio
hifi luisterruimte akoestiek
 • Specialist in geluidsisolatie en akoestiek
 • Praktisch en doelgericht advies
 • Gezamenlijk op zoek naar een bijpassende oplossing
Jeroen Blekkenhorst

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

De stappen voor een goede akoestiek studio

Of u nu dj, radiomaker, vlogger of muzikant bent. (Home) studio akoestiek verbeteren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door een aantal simpele stappen kunt u van uw geluidsstudio’s, thuisbioscoop of luisterruimte een prettige akoestische ruimte maken. Met de juiste studio akoestiek elementen haalt u meer uit uw speaker, apparatuur en installatie. De kwaliteit van het geluid verbetert en klinkt als nooit tevoren. Waar moet u op letten?

icon, easy noise control

Absorptie

Een studio zonder absorptie veroorzaakt te veel reflecties en galm. Ook een flutter echo is vaak door evenwijdige wanden aanwezig. Met het toevoegen van geluidsabsorptie reduceert u de galm en hinderlijke reflecties.

Diffussie

De studio mag niet te dof klinken. De ruimte moet de geluidsenergie ook gedeeltelijk teruggeven. Dit doet u door geen absorptie, maar diffusers aan te brengen. Deze elementen verspreiden het geluid gelijkmatig en terug de ruimte in.

Bass Traps

Om ook laagfrequent (60-250hZ) te dempen zijn er zogenoemde bass traps. Deze worden in hoeken geplaatst. Met bass traps creëert u een uitgebalanceerde akoestiek.

Geluidsisolatie

Een studio of thuisbioscoop dient idealiter goed afgesloten te zijn van de rest van de woning of het gebouw. Door een box-in-box met een zwevende vloer, plafond en wanden te bouwen bereikt u de beste geluidsisolatie studio.

Veelgebruikte producten voor studio / HiFi toepassingen

Akoestiek verbeteren studio? Op het gebied van akoestische producten voor studio en HiFi toepassingen heeft u een uitgebreide keuze aan akoestische absorbers, akoestische diffusers en akoestische bass traps.

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische producten voor studio / HiFi in onze webshop.

VicPattern Ultra Wavewood

Vicoustic

VicPattern Ultra Wavewood

 • Zowel absorberend als reflecterend
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Leverbaar per doos van 3 stuks
Bekijk
v.a.€96,14
Flexi Wave Ultra

Vicoustic

Flexi Wave Ultra

 • Werkt absorberend en diffuus
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Leverbaar per doos van 6 stuks
Bekijk
v.a.€45,32
Akoestisch advies

Vraag advies aan

Neem contact op met onze akoestisch specialist voor meer informatie over onze producten, een vrijblijvend advies op afstand of bezoek onze showroom voor advies en materialen.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Gratis advies op afstand of in showroom
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag

Toepassingen

EASY Noise Control levert professionele oplossingen voor een optimale akoestiek en geluidsisolatie in luisterruimtes, opnamestudio’s en thuisbioscopen. Voor het mooiste geluid in de ruimte en het minste geluid buiten de ruimte (geluidsisolatie studio). Van traditionele noppenschuimen tot akoestische design elementen.

Kies voor akoestische oplossingen die naadloos integreren in uw interieur of juist uitgesproken design oplossingen.