Geluidsmeting

U bent bij EASY Noise Control aan het juiste adres wanneer u last heeft van geluidsproblemen/ problemen met de akoestiek! Wij adviseren over alles wat te maken heeft met akoestiek. Denk hierbij aan gebouwen zoals restaurants, scholen of kantoren.

Wij kunnen een geluidsmeting op locatie uitvoeren. De resultaten van deze geluidsmeting worden op locatie verwerkt in ‘’Acoustic Advisor’’. Een softwarepakket dat door ons ontwikkeld is. 

Tijdens de geluidsmeting heeft de akoestisch adviseur ook diverse stalen mee van ons uitgebreide assortiment aan oplossingen. Hierdoor is het op locatie al mogelijk om oplossingen te kiezen en in de software te zien wat deze toevoeging doet met de galm in uw ruimte. EASY Noise Control is uw akoestisch bureau voor meting, advies en de oplossing!

Geluidsmeting

Hoe gaat een geluidsmeting in zijn werk?

Weten wat u kunt verwachten tijdens een akoestische geluidsmeting? Bekijk onze video. Een akoestische meting duurt circa 1 tot 3 uur, afhankelijk van het aantal ruimtes dat gemeten moet worden.

In 5 stappen een optimale akoestiek

Stap Voorbespreken en toelichting

Als eerst wordt het probleem door onze akoestisch adviseur in kaart gebracht. De adviseur geeft een korte toelichting op onze werkwijze en indien gewenst krijgt u een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Geluidsmeting in de ruimtes

Er vindt een geluidsmeting plaats in alle afzonderlijke ruimte. De meting bestaat uit het goed zetten van een geluidsmeter en als tweede worden er enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool om de nagalmtijd te meten. Deze meting duurt ongeveer 10 minuten en vindt zonder medewerkers in de ruimte plaats.

Stap Gegevens invoeren in Acoustic Advisor

We vullen direct in een door ons ontwikkelde software de meetgegevens in. We bekijken daarna specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet dan ook gelijk aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en tijdens dit moment kunt u uiteraard ook vragen stellen.

Stap Rapportage en offerte

Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de geluidsmeting zodat u deze nog een keer in kunt zien en eventueel met iemand kunt bespreken. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de akoestische oplossing.

Stap Vervolg

Na de meting houden we graag contact. Toch nog een verandering? Geen probleem! Wij verwerken dit graag voor u in Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we dan ook altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.
Ruben de Visser

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

Stuur vrijblijvend een aanvraag