Geluidsadviseur

Bent u op zoek naar een geluidsadviseur voor het geven van advies over akoestiek in uw ruimte? Bij ons bent u dan aan het juiste adres! EASY Noise Control produceert, levert en monteert akoestische oplossingen. Daarnaast hebben we geluidsadviseurs in huis die graag advies geven over het verbeteren van de akoestiek in de ruimte.

Wat doet een geluidsadviseur?

Onze geluidsadviseurs komen voor een akoestische meting graag bij u op locatie. Tijdens deze geluidsmeting wordt met speciale meetapparatuur de nagalmtijd in de ruimte gemeten. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoe slecht de akoestiek in de ruimte is.

De meting kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden in kantoorpanden, restaurants of op andere zakelijke locaties. De resultaten worden direct op locatie ingevoerd in Acoustic Advisor ons eigen software systeem. De adviseur kan direct in deze software akoestische producten toevoegen.

Samen met de akoestisch specialist bespreekt u de gewenste oplossingen en kunt u in de software zien wat deze opleveren. Met deze methode weet u direct hoe de akoestiek in uw ruimte verbeterd kan worden.

Tijdens het bezoek heeft onze geluidsadviseur ook diverse samples van producten mee. Zo kunt u op locatie diverse akoestische producten in het echt zien en voelen. Benieuwd of een akoestische meting voor u interessant is? Neem contact met ons op!

Meting door geluidsadviseur

Hoe ziet een akoestische advies eruit? 

Geluidsadviseur Yalmar is gevolgd tijdens een akoestisch advies op locatie. Middels deze video krijgt u alvast een indruk hoe een akoestische meting eruit ziet. Bekijk de volgende video.

EASY Noise Control is uw specialist op het gebied van akoestiek: we meten, adviseren, ontwerpen, leveren, produceren en monteren akoestiek.

Waarom is een goede akoestiek belangrijk?

Men kan gestresst en geïrriteerd raken wanneer het geluid in een ruimte als lawaai ervaren wordt. Daarnaast wordt concentreren op een bepaalde taak moeilijker wanneer de akoestiek slecht is.

Ruimte met akoestische producten

Een ruimte zonder akoestische oplossingen

Een ruimte met akoestische oplossingen

Geluid komt in de natuur vanuit één richting en ons gehoor is ontwikkeld om perfect te kunnen horen in de natuur. Maar tegenwoordig brengen we ruim 90% van onze tijd binnen door, waarbij het geluid waarbij het geluid in een galmende ruimte vanuit alle kanten het gehoor binnenkomt. Niet voor niets is 70% van de mensen niet blij met galm in een ruimte, bijvoorbeeld op de werkplek.

Terugkeren naar de oorspronkelijke taken na afleiding kan tot ruim 25 minuten duren en daarnaast duurt het nog eens 8 minuten om weer op hetzelfde concentratieniveau te komen van voordat u onderbroken werd. Het is daarom belangrijk om de akoestiek in de ruimte op orde te hebben.

Een goede akoestiek is belangrijk, omdat:

  1. er in de ruimte rust gecreëerd wordt;
  2. mensen in de ruimte zich beter kunnen concentreren;
  3. de spraakverstaanbaarheid perfect is.

Een dag van een geluidsadviseur

Dagen van onze geluidsadviseurs zijn erg divers en ze hebben vaak te maken met uitdagingen. Iedere ruimte is anders, maar er is altijd een passend akoestisch advies. En dit advies staat ook nog eens prachtig in de ruimte.

Een akoestische meting op locatie? Neem hiervoor telefonisch contact op met een van onze adviseurs.