Akoestisch advies

Wanneer er in de ruimte veel gebruik is gemaakt van harde materialen kan er een slechte akoestiek ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan harde materialen voor vloeren, wanden en plafonds. De ruimte wordt hierdoor moeilijk leefbaar, concentreren op een taak wordt lastiger en u raakt snel vermoeid.

EASY Noise Control helpt u met het verbeteren van de akoestiek, door middel van een akoestisch advies. Neem contact met ons op voor akoestisch advies op locatie.

Akoestisch adviseur

Passende oplossing voor elk gebouw

Akoestische problemen komen in alle soorten gebouwen voor. Er is dan ook weer voor elk gebouw een andere juiste oplossing. 

Wij geven akoestisch advies per gebouw op de diverse oplossingspagina’s:

Akoestische meting

In kantoren, restaurants, scholen en andere zakelijke gebouwen voeren we een akoestische meting uit en geven aan de hand van de resultaten van deze meting een akoestisch advies.

We voeren de resultaten van deze akoestische meting direct in “Acoustic Advisor” in. Dit is een speciaal door ons ontwikkeld softwarepakket dat het mogelijk maakt om direct op locatie te laten zien wat een verbetering oplevert. 

Daarnaast heeft de akoestisch adviseur uiteraard ook voldoende stalen mee om ons uitgebreide pakket aan oplossingen te laten zien. Het is dus mogelijk om direct op locatie een keuze te maken en in Acoustic Advisor te zien wat deze verbetering aan de akoestiek doet.

U krijgt het advies vrijwel direct na het gesprek via de mail toegestuurd. Wij zijn hiermee uw akoestisch bureau voor zowel advies, als de meting en de uiteindelijke oplossing!

Akoestische meting

Akoestisch advies in 5 stappen

Stap Toelichting en voorbespreking

De akoestisch adviseur brengt op locatie het probleem in kaart samen met u. Ook wordt er een korte toelichting gegeven op onze werkwijze en als dit gewenst is geeft de adviseur een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Akoestische meting van de ruimtes

In elke afzonderlijke ruimte vindt er een meting plaats. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter, waarna er enkele schoten met een alarmpistool worden afgevuurd. Hiermee wordt de nagalmtijd gemeten. Deze meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers in de ruimte plaats.

Stap Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

In Acoustic Advisor vullen we de gegevens in en daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt dan ook meteen vragen stellen.

Stap Rapportage en offerte

Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u deze nog een keer in kunt zien of kunt bespreken met een collega bijvoorbeeld. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de akoestische oplossing.

Stap Vervolg

Na de meting houden we uiteraard graag contact. Heeft u nog een wijziging? Geen probleem! Wij verwerken dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.