Akoestisch adviseur

Bent u op zoek naar een akoestisch adviseur voor het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte? Bij EASY Noise Control bent u aan het juiste adres! We hebben akoestisch adviseurs in huis die advies geven over het verbeteren van de akoestiek in de ruimte. Daarnaast produceren, leveren en monteren we (indien gewenst) de akoestische oplossingen zelf.

Afspraak op locatie met een akoestisch adviseur

Onze akoestisch adviseur komt graag bij u op locatie voor een akoestisch advies. Er wordt eerst een akoestische meting uitgevoerd en aan de hand daarvan wordt een advies gegeven.

Tijdens de akoestische meting wordt met speciale meetapparatuur de nagalmtijd in de ruimte gemeten. Aan de hand van deze gegevens wordt duidelijk hoe goed of slecht de akoestiek in de ruimte is.

De resultaten uit de akoestische meting worden direct op locatie ingevoerd in een door ons gemaakt softwaresysteem genaamd Acoustic Advisor. Het is ook mogelijk om direct hierin akoestische producten toe te voegen. Samen met de akoestisch adviseur bespreekt u de gewenste oplossingen en kunt u in de software zien wat deze qua verbetering opleveren. U weet dus direct met welke producten u de akoestiek in de ruimte kunt verbeteren.

Tijdens het bezoek heeft de akoestisch adviseur uiteraard ook diverse stalen van producten mee. U kunt dus direct op locatie al diverse akoestische producten in het echt zien en voelen.

Op diverse locaties voeren we een akoestische meting uit: op kantoor, in een restaurant of op andere zakelijke locaties. Meer weten over een akoestische meting? Neem contact met ons op!

Akoestische meting

Hoe ziet een akoestische meting/advies eruit? 

Onze akoestisch adviseur Yalmar is gevolgd tijdens een akoestisch advies op locatie. Hiermee krijgt u alvast een indruk van een akoestische meting/advies. Bekijk onze video.

Waarom is een goede akoestiek belangrijk?

Wanneer u te maken heeft met een slechte akoestiek wordt het concentreren op een bepaalde taak moeilijker. Veel lawaai kan ervoor zorgen dat mensen geïrriteerd en gestresst raken.

Ruimte zonder akoestische producten
Ruimte met akoestische producten

Ruimte zonder akoestische oplossingen

Ruimte met akoestische oplossingen

Ons gehoor is zodanig ontwikkeld om perfect te kunnen horen in de natuur. In de natuur komt het geluid vanuit één richting. Echter brengen we tegenwoordig tot 90% van onze tijd binnen door, waarbij het geluid bij een slechte akoestiek van alle kanten het gehoor binnenkomt. Dat heeft enorme gevolgen voor het functioneren.

Het kan tot 25 minuten duren om, na afleiding door bijvoorbeeld een storend geluid, terug te keren naar de oorspronkelijke taken en daarnaast duurt het nog eens 8 minuten om weer op hetzelfde concentratieniveau te komen van voordat u onderbroken werd. Een goede akoestiek in uw ruimte is daarom erg belangrijk.

De drie belangrijkste redenen om de akoestiek te verbeteren zijn:

  1. voor het creëren van meer rust;
  2. voor een goede concentratie;
  3. voor een perfecte spraakverstaanbaarheid.
Ruben de Visser

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

Stuur vrijblijvend een aanvraag