Geluidsisolatie van uw jacht of boot verbeteren

EASY Noise Control adviseert en levert akoestische oplossingen voor geluidsisolatie en -absorptie in boten en jachten.

Door het verbeteren van de geluidsisolatie en -absorptie in uw boot of jacht verhoogt u het comfort en vaarplezier. Hieronder behandelen wij het isoleren van de motorruimte, een motorkist en de stuurkast.

Heeft u een specifiek vraag over een geluidsprobleem van uw boot of jacht? Onze adviseurs denken graag met u mee voor een passende oplossing voor u.

Geluidsisolatie boot

Akoestische problemen aan boord

Motorruimte isoleren
Om de geluiden vanuit de motorruimte/machinekamer in de ruimte te houden is het belangrijk dat alle wanden en luiken goed geïsoleerd zijn. Het voorkomen van geluidslekken door o.a. kieren en openingen voorkomt overdracht van geluid.

Als alle wanden, luiken, etc. voldoen is het belangrijk om de hard afgewerkte motorruimte van een absorberend schuim te voorzien. In een harde afgewerkte motorruimte kan geluid gemakkelijk reflecteren. Hierdoor ontstaat er een hoger geluidsniveau in de ruimte.

Door het aanbrengen van de geluidabsorberende schuimen worden deze reflecties voorkomen.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk grote oppervlakken te voorzien van absorberende schuimen. Het plafond en de wanden lenen zich hier uitstekend voor. Hoe meer absorptiemateriaal om de motor heen geplaatst wordt, hoe beter het resultaat is. Absorptiemateriaal dat wij adviseren is EASYfoam PU of FireSeal HR.

Deze schuimen hebben een vocht- en oliewerende toplaag. Wanneer er stevigheid nodig is wordt er gekozen voor FireSeal HR. Daarnaast is deze toplaag ook wit, wat zorgt voor een lichtere motorruimte.

Motorkist isoleren
Motorkisten zijn vaak van lichte materiaal zoals kunststof of hout gemaakt. Deze behuizingen geven hierdoor makkelijker geluid af naar de omgeving.

In de eerste plaats is het belangrijk om geluidslekken zo veel mogelijk te voorkomen. Een afdichting van het luik met rubbers voorkomt geluidslekken via deze kieren. Eventuele ventilatie openingen kunnen geluidsarmer gemaakt worden door een labyrint met absorberend schuim aan deze openingen te maken.

De gehele isolatie van de behuizing kan verbeterd worden door het monteren van een luchtgeluidsisolatie plaat op de wanden en het luik/dak. Hiervoor adviseren wij EASYmass geluidsisolerende massaplaten. Een hogere isolatiewaarde zorgt ervoor dat er meer geluid wordt tegengehouden.

Als de geluidsisolatie van de wanden en het dak voldoende zijn adviseren wij geluidabsorberende materialen in de motorkist aan te brengen. Dit voorkomt reflecties in de kist. Absorptiemateriaal dat wij adviseren is EASYfoam PU of FireSeal HR.

Beze schuimen hebben een vocht- en oliewerende toplaag. Wanneer er stevigheid nodig is wordt er gekozen voor FireSeal HR. Daarnaast is deze toplaag ook wit, wat zorgt voor een lichtere motorruimte.

Stuurkast isoleren
De stuurkast is een holle ruimte opgebouwd uit harde, geluidsreflecterende oppervlakten. Geluiden, veroorzaakt door bijvoorbeeld bewegende delen, worden daardoor versterkt en leveren geluidshinder op.

Door de stuurkast te voorzien van geluidsabsorberende materialen worden deze reflecties verminderd.

Wij adviseren voor deze toepassing EASYfoam PU en EASYfoam FireSeal HR.

De meest verkochte toepassingen voor boten en jachten

Akoestische materialen voor het verminderen van geluidsproblemen in de motorruimte, motorkist en de stuurkast. Verhoog uw vaarplezier en ga de hinderlijke geluiden tegen.

EASYfoam PU en EASYfoam FireSeal HR hebben een vocht- en oliewerende toplaag. Daarnaast zijn EASYmass en beide schuimen voorzien van een CE certificaat voor de jachtbouw.

Goed om te weten:
De absorberende schuimen hebben grote vlakken nodig om het geluid goed te kunnen opvangen. Het is het niet noodzakelijk om het volledige oppervlak 100% te voorzien van materiaal. Eventuele uitsparingen, hoekjes of lastig te bereiken plekken mogen worden overgeslagen.

Bekijk het volledige assortiment aan geluidsisolerende oplossingen voor boten / jachten in onze webshop.

Schallabsorbierender Akustikschaumstoff mit PU

EASYfoam

PU

  • Zwart PU toplaag
  • Olie- en vochtbestendig
  • Zelfklevend
Bekijk
v.a.€15,94
Schalldämmende und Schallabsorbierende Akustikplatte

EASYfoam

FireSeal HR

  • CE gecertificeerd
  • Brandveilig
  • Verstevigde glasweefsel toplaag
Bekijk
v.a.€28,38