Akoestiek kantoor verbeteren

Elk kantoor is anders en heeft een andere akoestische situatie. Voor een productieve, effectieve werkplek dient er rekening gehouden te worden met de volgende factoren:

 • Nagalm
 • Overdracht tussen werkplekken onderling
 • Geluidsreflecties via wand of plafond
 • Omgevingsgeluid

De geluidsomgeving in een kantoor heeft groot effect op de prestaties van medewerkers.

Akoestiek kantoor verbeteren
 • Meer dan 500 projecten per jaar
 • Gratis meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Voordelen van goede akoestiek kantoren

Wanneer er sprake is van slechte akoestiek heeft dit vaak te maken met hinderlijke galm. Daarnaast spelen oncomfortabele geluidsniveaus en transmissie een rol. Door akoestische oplossingen te plaatsen kan het onder andere de volgende voordelen opleveren:

Productieve en gezonde werkplek

Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op. Minder stress en uiteindelijk minder ziekteverzuim. Dus meer efficiency.

Spraak Privacy

Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières (bureauschermen, dividers) kan geluid zich minder goed verspreiden. Dit leidt ertoe dat medewerkers minder directe hinder van elkaar ondervinden

Verlaagd geluidsniveau

Door een goed akoestisch plafond toe te passen wordt het geluidsniveau in de ruimte verminderd. Geluid draagt hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

Betere verstaanbaarheid

Door het toevoegen van absorptie wordt de galm in de ruimte gereduceerd. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid

Verbeter akoestiek kantoren

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op mensen. Het beïnvloedt de gemoedstoestand, de productiviteit en het welzijn van mensen. In stille ruimtes werkt ons geheugen beter en is de focus langer. Met te veel afleiding kunnen we complexe taken niet goed uitvoeren. 

Niet voor niets is akoestiek een belangrijke peiler voor de gezondheid van uw kantoorgebouw. Een investering in de akoestiek levert veel op.  

Een goede akoestiek is van belang voor het creëren van een comfortabele werkomgeving. 

Bij het verbeteren van de geluidskwaliteit wordt er aandacht gegeven aan het tegengaan van een hinderlijke galm. Idealiter realiseren we comfortabele geluidsniveaus. Daarnaast willen we geluidsoverdracht tussen werkplekken reduceren. 

Akoestiek kantoren verbeteren? Wij bieden praktische en hoogwaardige oplossingen voor bijna alle akoestische problemen in een kantooromgeving. Onze akoestisch specialisten adviseren u graag.

Akoestiek kantoor Ectacton
Akoestiek kantoor meten

Nagalm en spraak privacy

Om de de akoestische kwaliteit van uw kantoorgebouw te bepalen is de nagalmtijd belangrijk. De nagalmtijd zegt namelijk alles over de spraakverstaanbaarheid. Hoe lager de nagalmtijd, hoe duidelijk iemand te verstaan is. 

Wij meten de nagalm voor u om een goed inzicht te krijgen in de oplossing. Bij een te lange nagalmtijd dient u meestal absorberende oplossingen toe te voegen. 

Een te korte nagalm kan ook voorkomen. In dit geval is vaak de spraak privacy tussen collega’s een zorg. Zij kunnen elkaar letterlijk verstaan en dat leidt tot meer afleiding. Wist u dat iemand circa 10 minuten nodig heeft om focus te vinden na een verstoring?

U moet in dit geval denken aan het plaatsen van dividers, schermen en baffles. Op deze manier ontstaat er meer verstrooiing. Bovendien leidt dit tot het beter blokken van het directe geluid.

Design en duurzaamheid

Op kantoren speelt interieur en design een belangrijke rol. Een kantoor is meer dan alleen een plek waar gewerkt wordt. Het is een onderdeel van interne en externe branding. 

Een slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op de beleving van een gebouw. Dit is al een reden om er wat aan te doen. 

Bij de overweging van akoestische maatregelen zullen wij de esthetiek en interieur van uw ruimte meenemen. We hebben groot assortiment met akoestisch designpanelen, verlichting en meubilair. Daarnaast bieden we de service om mee te denken in het grafisch ontwerp en materiaal en stofkeuze. 

Ook duurzaamheid en circulariteit zijn items waar we niet meer omheen kunnen. Ook hierin denken we per situatie mee. We bieden verschillende producten met een lage impact op het milieu en die 100% recyclebaar zijn. 

Tevens hebben we ervaring met projecten waarin we maatwerk circulaire oplossingen hebben bedenken. Akoestische oplossingen met eindeloze levenscyclus.

Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op.

akoestische wanden met panelen

Deze oplossingen kiezen anderen

Wanneer de akoestiek op kantoor goed is, heeft dit een positief effect op de tevredenheid van werknemers. Om dit te bereiken bieden we diverse akoestische bureau- en vloerschermen. En we hebben het grootste assortiment aan wand- en plafondoplossingen.

 • EASY plafondeiland, plafondpaneel direct of EASYpol HD baffles
 • EASYphoto of EASYultra wandpanelen
 • EASYphoto of EASYfabric bureauschermen

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor op kantoor in onze webshop.

akoestisch plafondeiland galm verbeteren

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Verkrijgbaar met verlichting
Bekijk
v.a.€101,00
easy photo
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

 • Op maat leverbaar
 • Print naar keuze
 • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€116,00
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag