EASYfoam FireSeal: veelzijdig en brandveilig

FireSeal is de meest recente toevoeging aan het EASYfoam assortiment. Een veelzijdig, brandveilig product, geschikt voor tal van toepassingen. Naast een geluidsabsorberende werking heeft EASYfoam FireSeal namelijk ook een ontdreunende en geluidsisolerende werking, dankzij het hoge soortelijk gewicht. Tijd voor een nadere kennismaking met dit product.

EASYfoam is de verzamelnaam van de familie polyurethaanschuimen binnen EASY Noise Control. Van het traditionele noppenschuim tot de AC2 met de vernieuwende spatwater en -oliebestendige toplaag voor toepassingen in de machinebouw, de basis van alle schuimen is opencellig polyurethaan. Op het gebied van brandveiligheid zijn vrijwel alle polyurethaanschuimen in het beste geval vlamdovend volgens UL94-HF1 of MVSS302.

Maar nu is er EASYfoam FireSeal. Dit product is brandveilig volgens EN13501 klasse B s1d0. Met een speciale techniek wordt het polyurethaan cellenmembraan voorzien van een beschermende coating. Zo behoudt dit product de open structuur en dus ook de akoestische eigenschappen. Hiermee wordt bovendien de brandveiligheid vergroot, maar ook de bestendigheid tegen bacteriën en schimmels, vocht en algehele veroudering neemt sterk toe. Door de hoge massa van ruim 90 kg/m3 heeft het materiaal op lichtere constructies tevens een ontdreunende en geluidsisolerende werking.

EASYfoam FireSeal wordt onder andere toegepast in:

  • Technische ruimten
  • Luchtbehandelingskasten
  • Cabinebouw
  • Luchtkanalen
  • Jacht- en voertuigbouw

Benieuwd wat EASYfoam FireSeal voor uw situatie of product kan betekenen? Neem dan contact met ons op, of bezoek onze showroom! Onze specialisten laten u graag kennis maken met het product.