Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Het belang van goede akoestiek in bedrijfshallen

  In fabrieken en werkplaatsen, waar het geluid van zware machines en productieactiviteiten vaak domineert, is het optimaliseren van de akoestiek van essentieel belang voor een gezonde werkomgeving. Investeren in goede akoestiek gaat veel verder dan alleen het verminderen van geluidsniveaus. Het heeft tastbare voordelen voor zowel de veiligheid als het welzijn van medewerkers. Laten we duiken in waarom een goede akoestiek cruciaal is en welke voordelen het met zich meebrengt.

  Waarom akoestiek in de industrie verbeteren?

  Akoestische verbeteringen in een bedrijfshal zijn gericht op het: 

  1. Verlagen van het geluidsniveau in de ruimte 
  2. Verminderen van de verspreiding van geluid 
  3. Verbeteren van de spraakverstaanbaarheid 

  Wij bieden akoestische oplossingen om schadelijk en hinderlijk geluid in fabrieken en werkplaatsen te verminderen. Dit doen we door middel van advies, levering en installatie. Spraakverstaanbaarheid is essentieel op een werkplaats of in een fabriek. Hier is vaak sprake van een combinatie van harde materialen, machinegeluiden en andere geluidsbronnen die een hoog geluidsniveau veroorzaken. 

  Een goede akoestiek in de fabriek of werkplaats creëert een gezonde, comfortabele werkplek en draagt bij aan een goed akoestisch klimaat. Hierdoor neemt de productiviteit toe. De communicatie zal effectiever verlopen, wordt de ruimte rustiger en dempen de hinderlijke geluiden. 

  Voordelen van een goede akoestiek in de industrie

  Zoals eerder vermeld, wordt in bedrijfshallen of werkplaatsen vaak met zware machines gewerkt die veel geluid produceren. Langdurige blootstelling aan dit geluid gedurende de hele dag kan negatieve gevolgen met zich meebrengen. Denk aan vermoeidheid of hoofdpijn. Wanneer u de akoestiek verbetert, verdwijnen deze nadelen en ontstaan zelfs nog meer voordelen: 

  Veiliger werken: een verbetering van de akoestiek vermindert geluidsreflecties tegen harde oppervlakken. Dit draagt bij aan een betere waarneming van geluiden zoals stemmen en signalen. Hierdoor wordt de werkomgeving veiliger. 

  Lagere geluidsniveaus: een verbetering van de akoestiek vermindert het 'klankkasteffect', waardoor het geluidsniveau op afstand van de bron afneemt. 

  Gezonde werkplek: een werkomgeving met goede akoestiek helpt tegen vermoeidheid en stress. Daarnaast verlaagt het het risico op gehoorschade. 

  Tevreden medewerkers: goede akoestiek vermindert lawaai, wat resulteert in een comfortabele omgeving. Daarnaast verbetert het de communicatie, wat het werk aangenamer maakt. 

  Akoestiek bedrijfshallen
  Akoestiek bedrijfshal - akoestische plafondeilanden

  Advies: Akoestische elementen voor resultaat

  Wij leveren geen systeemplafonds voor bedrijfshallen en werkplaatsen, maar juist losse akoestische elementen. Denk hierbij aan baffles en akoestische plafondeilanden. Dit doen we met een reden. Deze losse elementen bieden namelijk diverse aanzienlijke voordelen: 

  • Het monteren van de oplossing zonder bestaande elementen te beschadigen, zoals lichtlijnen, sprinklersystemen en bovenloopkranen. 
  • Met minder materiaal kan toch een goed resultaat worden behaald. 
  • De montage van deze elementen verloopt snel en flexibel. Het is meestal niet nodig om de ruimte leeg te maken. 
  • Demontage, zoals bij onderhoud door uw eigen medewerkers of derden, verloopt zeer eenvoudig. 

  Conclusie:

  Een goede akoestiek in de bedrijfshal is geen luxe maar een noodzaak. Het verbetert niet alleen de werkomgeving, maar draagt ook bij aan de veiligheid, gezondheid en tevredenheid van medewerkers.  

  Verken de opties van akoestische oplossingen en ontdek hoe EASY Noise Control een verschil kan maken in jouw industriële ruimte. Een betere akoestiek is niet alleen een investering in geluidsdemping, maar ook in het welzijn van uw team en de efficiëntie van uw operaties. 

  Deel