Anti-Corona schermen op de werkplek

In vrijwel elk kantoor zijn er zij-aan-zij opstellingen. Zij-aan-zij opstellingen zijn zonder maatregelen niet vol te bezetten. Alleen wanneer mensen stil op hun plek blijven zitten wordt voldaan aan de 1,5 meter afstand. In praktijk is dit niet realistisch. U dient dus maatregelen te nemen:

  • U kunt de bezettingsgraag verlagen
  • U kunt de werkplek aanpassen

Ter inspiratie hebben we enkele voorbeelden gemaakt hoe u coronaproof zij-aan-zij opstellingen kunt behouden en de akoestiek kunt verbeteren. Wanneer u voldoende ruimte heeft kunt u tevens kiezen voor een compleet nieuwe opstelling zoals bijvoorbeeld de plusopstelling.

Interessant? Wij geven werkplekadvies op maat waarin we corona en akoestiek combineren!

Corona werkplek zij-aan-zij

Voorbeeld 1

Met middel hoge schermen (minimaal 150 cm hoog) worden zij-aan-zij werkplekken afgeschermd. Met deze hoogte kan er zittend een fysieke en akoestisch barrière worden gecreëerd.

De EASYfence is hier zeer geschikt voor. Dit uiterst flexibele product kan voorzien worden van zowel akoestische als transparante (plexiglas) panelen.

Belangrijk is een afkadering van anderhalve meter rondom de werkplek. Dit kan een scherm of attribuut zijn met open karakter. In dit voorbeeld is gekozen voor de LeaveMe. Dit is een losstaand en speels akoestisch scherm met een groen karakter voor meer geborgenheid en huiselijkheid.

Kortom: creëer een balans in rust, uitstraling en afstand met dit alternatief.

Coronaschermen akoestiek
EASYfence akoestisch scherm
EASYfence akoestische schermen

Voorbeeld 2

Bij deze opstelling creëren we nog meer rust en privacy door akoestisch schermen en plantenblokken. Het EASYphoto scherm of EASYfabric scherm reduceert namelijk ook de transmissie tussen de werkplekken onderling. Met voldoende hoogte en massa is vormen deze schermen voldoende veiligheid.

Op de EASYphoto schermen (ook als wandpaneel verkrijgbaar) kan ook gebruik gemaakt worden van signing. Het EASYpol plantenblok achter de werkplek kadert de werkplek af. Ook deze is akoestisch uitgevoerd en zorgt, met planten erin, voor meer groen en diffusie.

Om de werkplekken t.o.v. de looppaden af te bakenen gebruiken we transparante EASYpet hangende panelen. Deze zijn uitvoerbaar in verschillende patronen. Ook naar eigen ontwerp en smaak door ons te laten snijden.

Akoestische werkplek coronaproof

Meer informatie

Lees ook onze andere pagina's met anti-Corona advies voor de werkplek:

ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag