Akoestische objecten

Hoewel wand- en plafondoplossingen de efficiëntste manier zijn van het verminderen van galm winnen akoestische objecten aan populariteit.

Zo hebben we tegenwoordig sterke en lichte akoestische materialen die we op verschillende manieren kunnen bewerken. Denk hierbij aan stansen of lasersnijden. Of aan het flocken of flat-bed printen om materialen een kleur mee te geven. Dit geeft ons steeds meer de ruimte om met akoestische materialen unieke objecten te maken.

EASYpol HD olifant
Thomas van Hulst

Vraag advies aan

Met maatwerk heeft u vaak meer efficiëntie, gemak en nauwkeurigheid. Wilt u weten of maatwerk voor uw bedrijf of toepassing een optie is? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Maatwerk akoestische oplossingen

Stuur vrijblijvend een aanvraag

EASYpol HD plantblok

Functionele eyecatcher

Een akoestisch object brengt meer absorberend vermogen in de ruimte, daarnaast werkt het diffuus en afschermend.

Zo is een goed voorbeeld hiervan een akoestische plantenbak van PET-vilt. Hiermee combineren we groen en akoestiek. Ontstaan vanuit de behoefte om een werkplek akoestisch af te schermen en meer 'groen'. Een object heeft daarmee een dubbele functie. Daarnaast is een object vaak ook een eyecatcher in het interieur.

Bewerkingen

Door samen te werken met verschillende partners en specialisten kunnen we onze akoestische materialen op verschillende manieren bewerken.

Zo is het flocken een uitstekende manier van kleur aanbrengen. Bij flocken worden er elektrostatisch  vezels op het materiaal aangebracht.

Daarnaast weten we materialen op de juiste manier in kleur te laten spuiten (zonder absorptieverlies). En het stofferen en lamineren zijn manieren die we vaak  toepassen. Akoestische lamellen, geflockte lampen en een gespoten akoestische olifant zijn voorbeeld van objecten die we gemaakt hebben.

acoshape, easy noise control