Geluidsabsorberende panelen

Geluidsabsorberende panelen absorberen geluid en verminderen de galm in de ruimte. Door het toevoegen van geluidsabsorberende panelen wordt de akoestiek verbeterd. De wand is na het plafond het meest gebruikte oppervlak voor geluidsabsorberende panelen.

Geluidsabsorberende panelen oftewel akoestische panelen hangen in het zichtveld. De esthetiek van deze panelen is daarom belangrijk. Bij EASY Noise Control heeft u een ruime keuze aan designs.

Welke geluidsabsorberende panelen heeft EASY Noise Control?

EASY Noise Control heeft een ruime keuze aan geluidsabsorberende panelen. Ons meest gekozen wandpaneel is het akoestische EASYphoto fotopaneel. Hierbij is het mogelijk om een print of foto naar keuze aan te leveren.

In ons assortiment vindt u ook kunstobjecten onder de naam EASY@home Akoestische foto. Dit product is afgeleid van ons meest gekozen fotopaneel. De collectie bestaat uit 25 originele afbeeldingen gekozen door de stylisten van EASY Noise Control.

Denk hierbij aan abstracte kunst, dieren, voertuigen en planten. De wandpanelen hebben een standaard afmeting van 123 x 103 cm. U heeft de keuze uit een aluminium, wit of zwart frame. Voor een speels effect kunt u ook meerdere panelen met elkaar combineren.

Geluidsabsorberend fotopaneel

Welke geluidsabsorberende panelen zijn het best?

Alle geluidsabsorberende panelen uit ons assortiment hebben goede absorberende eigenschappen. Wilt u de allerbeste geluidsabsorberende eigenschappen? Kies dan voor onze EASYphoto fotoprint, het EASYultra akoestisch wandpaneel of de EASYfabric geluiddempende wandpanelen.

Niet alleen de geluidsabsorberende eigenschappen dragen bij aan de keuze voor een akoestische oplossing, maar ook het design. Onze akoestisch adviseurs denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw situatie.

Geluidsabsorberende wanden

In ons assortiment bieden we ook complete geluidsabsorberende wanden aan. Met de EASYphoto Wall akoestische wand wordt de gehele wand bedekt met een print of afbeelding naar keuze. Dit is een zeer esthetische oplossing om de akoestiek in de ruimte te verbeteren.

Waarom geluidsabsorberende panelen op de muur?

In veel zakelijke gebouwen en woningen wordt er gebruik gemaakt van harde materialen. Deze harde materialen zorgen ervoor dat het geluid weerkaatst met als gevolg een hinderlijke galm.

Deze hinderlijke galm kan eenvoudig verholpen worden door het plaatsen van geluidsabsorberende panelen op de muur. Bij EASY Noise Control heeft u een ruime keuze aan geluidsabsorberende panelen.

Welke geluidsabsorberende panelen bieden wij aan?

Het assortiment bestaat uit diverse geluidsabsorberende panelen voor de wand. Denk aan eerder genoemd fotopaneel met een print naar keuze. Of de EASYultra, een wandpaneel met een stoffen look, verkrijgbaar in meerdere kleuren. En zelfs verkrijgbaar in een set van vier wandpanelen die naadloos opgaan in uw interieur.

Daarnaast hebben we ook nog oplossingen gemaakt van mos. Denk hierbij aan een hele wand bekleed met mos of een schanskorf met daarin mos.

Nog een uniek paneel is de Sahara van het merk Abstracta, gemaakt van kurk. Dit wandpaneel is zowel akoestisch als esthetisch een erg goede oplossing.

Geluidsabsorberende panelen

Geluidsabsorberende panelen voor een studio of HiFi-ruimte

In een (thuis)studio of HiFi-ruimte is een optimale akoestiek van belang. Ook hier kunt u geluidsabsorberende panelen ophangen. In een studio of HiFi-ruimte zijn veel reflecties en galm niet gewenst. Door geluidsabsorptie in de ruimte toe te voegen gaat u dit tegen.

Van het merk Vicoustic bieden wij diverse producten aan voor HiFi-ruimtes en (thuis)studio’s. Denk aan akoestische absorbers die zowel absorberend als reflecterend werken. Meer weten? Bekijk onze oplossingen pagina.

Geluidsabsorberende panelen voor het plafond

Plafondpanelen

Naast de muur is het plafond een veel gekozen plaats voor geluidsabsorberende panelen. De EASYceiling Direct akoestische plafondpanelen beschikken over uitstekende geluidsabsorptiewaardes. De panelen worden direct op het plafond verlijmd.

De plafondpanelen zijn verkrijgbaar in 22 kleuren. Kies voor wit of juist voor een opvallende kleur zoals roze of groen. Wanneer de panelen dicht tegen elkaar aan geplaatst worden, kunt u het beste kiezen voor de afwerking met facetrand. Indien u liever wat afstand tussen de panelen wenst, bieden we ook een afwerking met rechte rand aan.

Geluidsabsorberende plafondpanelen

Plafondeilanden

Naast de verlijmbare plafondpanelen hebben we ook plafondeilanden genaamd EASYceiling Cloud. Deze plafondeilanden zijn kaderloos. Dit zijn geluidsabsorberende panelen die met een afhanging naar keuze van het plafond worden opgehangen. Ook deze panelen zijn verkrijgbaar in 22 kleuren en 2 afwerkingen.
De plafondeilanden dragen niet alleen bij aan een goede akoestiek in de ruimte, maar ook aan de esthetiek. De panelen kunnen zowel in zakelijke ruimtes als thuis worden toegepast.

Naast de kaderloze plafondeilanden hebben we ook nog de EASYceiling Plus akoestische plafondeilanden. Deze eilanden hebben een aluminium kader in de kleur zilver, wit of zwart. De akoestische plaat is ook verkrijgbaar in 22 kleuren.

Voordelen van plafondoplossingen:

  • Het is betaalbaar en effectief. Door de hoge absorptiewaarde heeft u minder materiaal nodig dan met bijvoorbeeld een akoestisch spuitplafond of systeemplafond;
  • Het is een efficiënte akoestische oplossing! U kunt er voor kiezen om bepaalde probleemgebieden extra aan te pakken en de gebieden waar minder geluidshinder is achterwege te laten;
  • Er is geen luchtspouw nodig en daarom verliest u nauwelijks hoogte. Dus ook bij lage plafonds is het een zeer geschikte oplossing;
  • Plafondpanelen zijn eenvoudig te monteren. Ze worden met kit of een zelfklever bevestigd, dit levert geen vuil of geluidshinder op;
  • De plafondpanelen zijn in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Daarmee kan het een opvallend of onopvallend akoestisch plafond worden.

Absorptiewaarde akoestische panelen plafond

De absorptiewaarde wordt bepaald door de dikte en het materiaal van de plafondpanelen. EASYdirect plafondpanelen zijn 40 mm dik en bestaan uit een hoge persing glaswol. Glaswol is de absorber van dit product en is van de hoogste kwaliteit.

De plafondpanelen dempen geluid in het gehele spraak frequentiegebied. Daarnaast worden soortgelijke platen ook aangeraden achter akoestisch pleisterwerk of een akoestisch spuitplafond om de absorptiewaarde te verhogen.