EASYfoam PU of AC2: wat isoleert het beste?

U bent op zoek naar akoestische materialen om de motorruimte van uw boot te isoleren? Wij leveren diverse materialen die hiervoor uitstekend geschikt zijn, en helpen u graag met het maken van uw keuze. Lees verder voor enkele tips.

Geluid absorberen versus geluid isoleren

Twee begrippen die vaak door elkaar worden gehaald. Voor het isoleren van geluid uit de motorruimte is het belangrijk om goede kierafdichting te realiseren. Verder is het verzwaren van de constructie goed voor de geluidsisolatie,
maar niet voor het gewicht van de boot.
Daarom worden motorruimtes inwendig vaak voorzien van geluidsabsorberende materialen. Deze materialen gaan het "klankkasteffect" tegen waardoor een effectieve geluidsreductie wordt gerealiseerd.

EASYfoam AC2: extra stevig

Dit is een zeer hoogwaardig schuim met een stevige, licht geprofileerde toplaag. Deze toplaag beschermt het materiaal tegen vocht- en oliespatten. De meest gekozen dikte is 4 cm.

EASYfoam PU: gladde toplaag

Eveneens een hoogwaardig schuim, echter met een gladdere toplaag. Deze is iets makkelijker schoon te houden met een droge doek, maar ook iets kwetsbaarder bij aanstoten. Net als de AC2 beschikt de EASYfoam PU over een prima zelfklever en is het eenvoudig te verwerken met een stanleymes.

EASYfoam Noppenschuim: prima product, maar niet in deze toepassing

Veel van onze klanten restaureren hun boot en komen daarin verouderd noppenschuim tegen. Hoewel dit akoestisch een prima product is, adviseren wij dit niet voor toepassing in een omgeving waar olie en vocht bij kan komen. Wanneer olie wordt opgenomen door dit product neemt de brandbaarheid toe, met alle risico's van dien.

Tips

- Bij het toepassen van geluidsabsorberend materiaal is het niet noodzakelijk om de volledige ruimte te beplakken. Kies voor een redelijk oppervlak, maar moeilijke bereikbare of kwetsbare plekken (bijv. in verband met warmte) kunnen worden vermeden zonder dat dit invloed heeft op de totale geluidsisolatie.

- Kiest u voor de plaat van 100 x 50 cm? Dan zijn de vrachtkosten een stuk voordeliger.

Akoestiek kantoor verbeteren

Heeft u ook last van een galmprobleem op kantoor? EASY Noise Control zorgt voor een akoestische en esthetische oplossing op maat. Neem contact op met een van onze akoestisch adviseurs, wij helpen u graag!