Duurzame ambitie

EASY Noise Control is zich bewust van haar rol en plichten in relatie tot een duurzame toekomst voor mens en milieu. We brengen tenslotte fysieke producten op de wereld die grondstoffen en energie vergen om te produceren.

Wij werken voortdurend aan steeds duurzamere producten en diensten. Dit doen we door bewust en zorgvuldig keuzes te maken, waarin:

  • we elke dag een stukje beter willen doen; 
  • we naast financiële waarde ook waarde op sociaal en milieu vlak creëren;  
  • we geloven dat we met elke keuze invloed hebben op een duurzamere wereld; 
  • we anderen in beweging brengen om ook duurzaam te doen!
Duurzame ambities

Wist u dat?

We 18 huishoudens voorzien van stroom

Met meer dan 500 zonnepanelen hebben we in 2020 hebben in totaal 142402 KWh opgewekt. Met een jaarlijks verbruik van 93630 KWh verbruikt hebben we per saldo hebben we 48772 KWh terug geleverd. Genoeg om 18 huishoudens een jaar van stroom te voorzien!

We materialen hebben die 100% gerecycled zijn

Met Ecosorb en EverUse bieden we twee materialen aan die voor 100% gerecycled zijn. Bovendien kunnen deze materialen weer volledig hergebruikt of gerecycled worden. Hiermee hebben we top duurzame producten in ons assortiment.

We samenwerken met Utrecht Werkt (UW)

UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen van passend werk. Wij hebben ons aangesloten als leer- en werkbedrijf. Inmiddels is 10% van onze medewerkers afkomstig via UW.

We goed op weg zijn, maar nog beter willen

'Elke dag beter' is ons motto. We maken goede stappen met een duurzaam gebouw, gerecyclede producten, we dragen bij in circulaire bouwprojecten. Er valt nog zoveel meer te verbeteren. Denk aan verminderen van snijafval, verpakkingsmateriaal, hergebruik van plafondplaten, en het vinden van goede alternatieven op minder groene materialen.

Duurzame en circulaire transitie

Duurzaamheid is een (design) eis bij de (her)ontwikkeling van onze producten en diensten. Waarbij de wens en ambitie is om een product een oneindige levenscyclus te geven. We streven er dan ook naar om in 2025 100% van onze producten herbruikbaar of recyclebaar te maken. Dit doen door een actieve rol te nemen in het retourproces. Met als doel producten te kunnen onderhouden, repareren, refurbishen of te recyclen.

Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar duurzame materialen en leveranciers met eenzelfde ambitie. En optimaliseren we aan de hand van LCA's (levenscyclusanalyses) onze nieuwe en huidige producten.

 

Zonnepanelen

Lage CO2 uitstoot en energieverbruik

De hoofdvestiging is duurzaam gebouwd en beschikt over een A++++ label, onder meer door ruim 500 zonnepanelen op het dak gecombineerd met efficiënte klimaat- en verlichtingssystemen. We scheiden ons afval waar mogelijk en bieden dit ter verwerking aan de meest geschikte partijen.

We beperken verplaatsing van goederen en personen zoveel mogelijk door gebruik te maken van slimme logistieke oplossingen en moderne communicatiemiddelen. Bij nodige verplaatsingen worden verpakkingen, vervoerders en vervoersmiddelen evenals de producten zelf geselecteerd op duurzaamheid.

Duurzame supply chain

We doen het samen! We hebben partners die verduurzaming hoog in vaandel hebben staan. We houden het gesprek gaande met huidige producenten om hun ambities hierin te vergroten voor een vruchtbare samenwerking.

Leveranciers die hierin niet mee gaan of kunnen worden uitgefaseerd en/of komen niet (meer) in aanmerking voor nieuw te ontwikkelen producten en diensten. Zodat wij samenwerken met partners die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wij.

Akoestisch advies

Vraag advies aan

Wilt u meer weten over duurzaamheid en akoestiek? Welke producten voldoen voor uw duurzame project? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

speaker, easy noise control Advies over geluid
bounce, easy noise control Geluidabsorptie & Geluidsisolatie
foam, easy noise control Maatwerk en duurzame materialen