Circulaire projectbegeleiding

Steeds meer bedrijven gaan bij een verbouwing of verhuizing over op circulair bouwen of een circulair inrichten. Akoestiek speelt ook hierbij een belangrijke rol.

EASY Noise Control heeft de kennis en middelen om samen met u tot een circulaire akoestische oplossing te komen. Met oogstpartners, verschillende producenten, leveranciers en verwerkers ontwikkelen we oplossingen met lage milieukosten en een lange levensduur als uitgangspunt.

Met inmiddels ruime ervaring in circulaire projectbegeleiding heeft u aan ons een partner.

circulair project akoestiek
Ruben de Visser

Meer weten?

Heeft u een circulair project waarbij akoestiek een belangrijk onderdeel vormt. Op welke manier akoestiek geïntegreerd kan worden in uw ontwerp? Wij denken graag mee en laten uw de mogelijkheden zien.

speaker, easy noise control Advies over geluid
bounce, easy noise control Geluidabsorptie & Geluidsisolatie
foam, easy noise control Maatwerk en duurzame materialen

Een circulair project

Een circulair akoestisch project is een ontdekkingsreis. Er zijn tal van eisen en wensen die met elkaar verenigd moeten worden.

Een circulaire akoestische oplossing wordt daarom vaak gedurende een project ontworpen, ontwikkeld en getest.

EASY Noise Control heeft verschillende productiefaciliteiten en partners om akoestische materialen te verwerken en te upcyclen. Denk hierbij aan het opwaarderen van oude plafondplaten naar  modulaire wandpanelen of vrij naar opgeknapte plafondeilanden.

Project

Circulaire oplossing

Bij circulariteit gaat het om waardebehoud en het hergebruik van hulpbronnen.

We willen dus zo veel mogelijk secundaire materialen of afvalstromen een oplossing creëren die opnieuw en oneindig hergebruikt kan worden.

Dat betekent dat EASY Noise Control zorg draagt voor het retourproces. Hierdoor moeten we bij het ontwerp van de circulaire oplossing al nadenken over onderhoud, reparatie, refurbishing of recycling.

Een goede voorbeeldcase is het circulaire project van Nationale Nederlanden (NN). Met oude plafondplaten uit het gebouw van NN en gerecyclede wolstof hebben we prachtige circulaire akoestische wandpanelen ontwikkeld. Bovendien zijn de wandpanelen 'losmaakbaar' wat het hergebruik eenvoudig mogelijk maakt.