Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestische panelen

  Akoestische panelen

  Steeds vaker worden volgens de trends in gebouwen harde materialen gebruikt voor vloeren, wanden en plafonds. Hierdoor kan er een holle klank ontstaan in de ruimte; ook wel echo of galm genoemd. Het gevolg hiervan is dat de ruimte moeilijk leefbaar wordt. Je kunt je minder goed concentreren op je bezigheden en je raakt sneller vermoeid. EASY Noise Control verbetert uw akoestiek door akoestische panelen toe te voegen.

  Waarom akoestische panelen?

  Bereik een goede akoestiek door in een ruimte voldoende absorptie toe te voegen. Klinkt uw ruimte hol? Is de spraakverstaanbaarheid slecht? Heeft u last van galm?

  Dan is een akoestisch plafond een zeer voor de hand liggende oplossing. Het plafond is immers vaak het grootste reflecterende oppervlak van een ruimte. Daarnaast kunt u een groot deel van het plafond gebruiken voor hoogwaardige akoestische materialen. Verder is een geluiddempend plafond eenvoudig te realiseren met akoestische panelen. Verder valt een akoestisch plafondpaneel nauwelijks op omdat het rechtstreeks tegen het plafond wordt geplaatst.

  Wat zijn de voordelen van akoestische plafondpanelen?

  • Betaalbare en effectieve oplossing. Door een hoge absorptiewaarde heeft u minder materiaal nodig dan bijvoorbeeld een akoestisch spuitplafond of systeemplafond;

  • U kunt kiezen om bepaalde probleemgebieden extra aan te pakken. En gebieden waar minder geluidshinder is achterwege te laten. Het behoort hiermee tot één van de efficiëntere akoestische oplossingen;

  • U verliest nauwelijks hoogte doordat een luchtspouw niet nodig is. Dus ook bij lage plafonds is het een zeer geschikte oplossing;

  • Eenvoudige montage. De akoestische plafondplaten worden met kit of een zelfklever bevestigd. Levert geen vuil of geluidshinder op. Er kan geplaatst worden terwijl mensen aan het werk zijn;

  • De producten zijn in verschillende kleuren en afmetingen bij ons verkrijgbaar. Daarmee kan het een opvallende of onopvallende oplossing worden;

  • De geluidsabsorberende plafondplaten zijn brandtechnisch A-klasse en vochtbestendig. Tevens schoon te maken met een stofzuiger (m.u.v. Pyracoustic; B-klasse).

  akoestiek-kantoor-plafondpanelen
  easyceiling-cloud-kaderloos-plafondeiland

  Plafondeilanden

  We hebben niet alleen oplossingen die direct tegen het plafond bevestigd worden, maar ook akoestische plafondeilanden. Deze panelen worden met afhangers aan het plafond opgehangen, waardoor de panelen een stukje van het plafond af hangen. Verkrijgbaar in diverse kleuren, afmetingen en vormen!

  Wandpanelen

  De wand is op de tweede plaats het meest gebruikte oppervlak om een akoestische oplossing toe te voegen. Bij ons is er keuze uit verschillende designs akoestische wandpanelen. Omdat de wandpanelen meer in het zicht hangen dan plafondpanelen, hebben we speciale oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld akoestische fotopanelen waarbij het mogelijk is om elke gewenste foto of afbeelding erop te laten drukken. Kortom, genoeg mogelijkheden voor akoestische wanden.

  EASYultra Akoestische wandpanelen
  easyultra set-wandpanelen

  Systeemplafonds

  Bij EASY Noise Control hebben we systeemplafonds van de volgende merken: Rockfon, Ecophon en Eurocoustic. Een akoestisch systeemplafond is opgebouwd uit verschillende plafondplaten met daarin minerale wol. Deze minerale wol zorgt ervoor dat de akoestiek in de ruimte verbetert.

  Systeemplafond Advantage
  rockfon-blanka-db-42-systeemplafond

  Onze specialisten staan voor u klaar

  Vraag advies aan

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Valerie website

  Valerie Corten

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag