Akoestische meting

Bij problemen met de akoestiek bent u bij EASY Noise Control aan het juiste adres! Deze problemen kunt u ervaren in restaurants, kantoren, scholen of in andere gebouwen.

In bovengenoemde gebouwen voeren we een akoestische meting op locatie uit. De resultaten van deze akoestische meting worden direct verwerkt in een door ons ontwikkeld softwarepakket genaamd ‘’Acoustic Advisor’’. Met deze software ziet u direct op locatie wat het toevoegen van een akoestische oplossing aan verbetering oplevert.

Onze akoestisch adviseur heeft tijdens deze afspraak ook diverse samples mee van ons uitgebreide assortiment aan oplossingen. Direct op locatie kunt u hieruit kiezen. Na afloop van het gesprek krijgt u het besproken advies en de offerte vrijwel direct toegestuurd. Wij zijn hiermee uw akoestisch bureau voor een advies, meting en de oplossing!

Akoestische meting

Hoe gaat een akoestische meting in zijn werk?

Alvast zien hoe een akoestische meting eruit ziet? Dat is mogelijk! Bekijk onze video waarin akoestisch adviseur Yalmar u meeneemt naar een afspraak. Een geluidsmeting op locatie duurt circa 1 tot 3 uur, afhankelijk van het aantal ruimtes waarin gemeten wordt.

In 5 stappen de akoestiek verbeteren met EASY Noise Control

Stap Voorbespreking en toelichting

Onze akoestisch adviseur brengt op locatie samen met u het probleem in kaart. Er wordt een korte toelichting gegeven op onze werkwijze en indien gewenst geven we een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Uitvoeren akoestische meting

Er vindt een meting plaats in elke afzonderlijke ruimte. De geluidsmeting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter, waarna er enkele schoten worden afgevuurd met een alarmpistool om de nagalmtijd te meten. Deze akoestische meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers in de ruimte plaats.

Stap Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

In een door ons ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet dus direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en tijdens dit moment kunt u uiteraard ook vragen stellen.

Stap Offerte en uitleg

Na het bezoek van de akoestisch adviseur ontvangt u de rapportage van de meting zodat u deze nog een keer in kunt zien. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en (indien gewenst) montage van de oplossing.

Stap Vervolg

Na de meting houden we uiteraard graag contact met u. Nog een vraag of wijziging doorgeven? Geen probleem! Wij helpen u graag en verwerken eventueel de wijziging in Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd inzichtelijk en begrijpelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

Een dag van een akoestisch adviseur

Benieuwd hoe een dag van een akoestisch adviseur bij EASY Noise Control er uit ziet? Geen dag van een akoestisch adviseur is hetzelfde en ze hebben vaak te maken met uitdagingen. Iedere ruimte is anders, maar wij geloven dat er altijd een passend akoestisch advies is dat ook mooi in de ruimte past.

Wilt u ook een akoestische meting op locatie? Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor telefonisch contact op met een van onze adviseurs.

Ruben de Visser

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

Stuur vrijblijvend een aanvraag